NAŠE PARE: Partijama svakog dana dajemo 18.000 eura, a šta dobijamo? - Volim Podgoricu

NAŠE PARE: Partijama svakog dana dajemo 18.000 eura, a šta dobijamo?

Političke partije će ove godine iz državnog budžeta dobiti oko 6,56 miliona eura, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju.

Podijeljeno na dane, svakoga dana građani daju 18.000 eura za rad i izborne kampanje političkim partijama.

Foto: CDT

Od toga će oko 4,63 miliona dobiti za redovan rad. S obzirom da će se 2016. godine održati parlamentarni izbori, partije će dobiti i oko 1,93 miliona za izbornu kampanju. To znači da će se za partije svakog dana izdvajti 18.000 eura, svakog sata 750 eura i svakog minuta 12,5 eura.

“U poređenju sa budžetima institucijama, partije će dobiti samo milion eura manje od ukupnog budžeta tužilaštva i četiri puta više nego novoformirana Agencija za sprječavanje korupcije”, saopšteno je iz CDT-a.

Takođe, stranke će u 2016. godini, kako navode, dobiti i 5,5 puta više novca od Ustavnog suda i 3,5 puta više od Državne izborne komisije.

Da li ste zadovoljni radom političkih prdstavnika koje plaćate? Odgovore ostavite u komentarima.

1 komentar

  1. I really wanted to send a quick word in order to thank you for all of the remarkable points you are giving out here. My time consuming internet look up has now been rewarded with reliable details to write about with my friends and family. I would repeat that most of us site visitors actually are very much lucky to be in a notable site with very many awesome people with very beneficial points. I feel truly blessed to have discovered the website page and look forward to really more excellent minutes reading here. Thanks again for everything.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com