Pejović: Para ima za Đukanovićevog brata, a za majke nema - Volim Podgoricu

Pejović: Para ima za Đukanovićevog brata, a za majke nema

Izjava ministarke Zorice Kovačević da nema novca za naknade majkama koje imaju troje ili više djece, neodgovorna je i vrijeđa sve majke i žene, a naročito one koji ispunjavaju uslove za naknadu, smatra Mijomir Pejović, potpredsjednik Demokrata.

Kako je ocijenio, Kovačevićevoj ne može da bude sada izgovor da je to udar majki na budžet, a može da sjedi u Vladi i glasa i agituje za DPS, koja po njegovom mišljenju omogućava bratu premijera da udara na budžet kako mu se prohtje.

“Pored toga što ih vrijeđa kao članice društva koje su svojim najmanje trostrukim ostvarenjem u ulozi majke na najbolji način doprinijeli društvu, koje se ne može pohvaliti visokom stopom nataliteta, vrijeđa i njihovu inteligenciju. Isto tako, svakom od nas vrijeđa urođeni osjećaj za pravdu. To što Vlada nije podnosilac predloga kojim su se ova davanja omogućila, ne može i ne smije biti izgovor resornom ministarstvu i njegovim čelnim ljudima za sve pretpostavke koje su bili dužni da ispune u susret sprovođenju takvog jednog rješenja”, smatra Pejović.

On navodi da se resorni ministri ne oglašavaju, nego ćute i isplaćuju, pa se postavlja se pitanje – da li će se vršiti rebalans budžeta i kada se gospodinu Acu Đukanoviću bude isplaćivalo namanje 10,5 miliona eura zbog, očigledno je, dogovorenih “propusta” i “grešaka” državnih organa, ili za brata uvijek ima novca?

“Gospođo Kovačević, kad ovoliko “ginete” za majke, postaviste li ikad pitanje šefu – Milo, što misliš, koliko bismo majki mogli isplatiti za ovih 10 i po miliona koje kanimo staviti u džep tvom bratu? Da li vam je lagodno da sjedite u Vladi čovjeka koji već 26 godina isplaćuje razne tajkune, a da se rebalansi i ne pominju? Jeste li zaboravili na stotine miliona garancija, koje su vaš šef i neke od njegovih mnogobrojnih bivših Vlada proćerdali? Da li se zabrinete kad pomislite koliko godina bismo mogli da isplaćujemo sve majke, a ne jedino one sa troje i više djece, samo od 800 miliona koji su “iscurili” iz KAP-a? Na kraju, da li osjećate i ličnu odgovornost zbog, u najmanju ruku, davanja podrške partiji, čija pogubna politika je učinila da su bila kakva socijalna davanja primamljivija njihovim potencijalnim korisnicima od njihovih plata i penzija? Dakle, para ima za brata Aca, a nema za majke? E, neće moći! Sredstva se moraju obezbijediti za sve majke, jer su one temelj ove države”, poručuje Pejović.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com