Sin Andrije Mandića dobio mjesec dana zatvora za udaranje maloljetnika šipkom - Volim Podgoricu

Sin Andrije Mandića dobio mjesec dana zatvora za udaranje maloljetnika šipkom

Sudija je, obrazlažući presudu, rekao da je decidnom izjavom maloljetnika, koja je potvrđena i nalazom vještaka medicinske struke, dokazano da je Mandić počinio krivično djelo. On je, međutim, smatrao da je 30 dana zatvora kazna, “primjerena krivici i načinu izvršenja krivičnog djela”…

Sin poslanika Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića, Ilija Mandić osuđen je na 30 dana zatvora, zbog optužbi da je metalnom šipkom udarao maloljetnika, prošle godine, na brdu Gorica.

To je prvostepena presuda sudije podgoričkog Osnovnog suda Nenada Vujanovića.

Mlađem Mandiću se sudi za nanošenje lake tjelesne povrede sedamnaestogodišnjem J.J., za šta mu prema Krivičnom zakonu, prijeti kazna zatvora do tri godine.

Sudija je, obrazlažući presudu, rekao da je decidnom izjavom maloljetnika, koja je potvrđena i nalazom vještaka medicinske struke, dokazano da je Mandić počinio krivično djelo.

On je, međutim, smatrao da je 30 dana zatvora kazna, “primjerena krivici i načinu izvršenja krivičnog djela”.

Maloljetnik je, tokom postupka, tvrdio da ga je Mandić, ničim izazvan, udarao šipkom po glavi i leđima, dok je Mandić isticao da je maloljetnika, u samoodbrani, udario pesnicom ili možda zakačio satom.

 

Vještak je utvrdio da povreda sedamnaestogodišnjaka nije mogla nastati pesnicom, ali ni od “kačenja satom”, kako je tvrdio optuženi.

Tužilaštvo tereti Mandića da je, 7. maja prošle godine, metalnom šipkom udario J.J. u čelo, i dva puta u leđa, čime mu je nanio laku tjelesnu povredu.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com