Tužilaštvo traži da Marović ostane u pritvoru - Volim Podgoricu

Tužilaštvo traži da Marović ostane u pritvoru

Specijalno tužilaštvo traži produženje pritvora za funkcionera Demokratske partije socijalista DPS Svetozara Marovića, saznaje CdM. Njegov advokat Zdravko Begović kazao nam je da Marović nije pregovarao sa Tužilaštvom o eventualnom priznanju krivice.

“Nema ništa od toga da je Marović pregovarao sa Tužilaštvom. To su spekulacije. Ukoliko ne bude stavljen prijedlog za produženje pritvora oni će ga 18. januara pustiti. Ali o tom potom. Vidjećemo stav Tužilaštva o tome”, kazao nam je njegov advokat Zdravko Begović.

CdM u međuvremenu saznaje da je zahtjev Tužilaštva za produženje pritvora stigao u Viši sud u Podgorici. Odluka o tome da li će Maroviću biti produžen pritvor biće poznata u toku dana.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić nije prije nekoliko dana konkretno odgovorio na pitanje da li će tražiti produženje pritvora Svetozaru Maroviću. On je tada pojasnio da je to posebna mjera koja se od suda određuje kada je to potrebno radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

“Tamo gdje prestanu razlozi za pritvor mi nemamo razloga da predlažemo privtor niti da određejuemo duže zadržanje”, naveo je tada Katnić.

Marović se sumnjiči da je zloupotrijebio službeni položaj u slučajevima “TQ Plaza”, “Jaz” i “Prijevor”, koje je nedavno Specijalno tužilaštvo spojilo u jedan predmet. Okrivljeni su u ovom slučaju, kako se sumnja, oštetili budžet opštine Budva za 11.400.000 eura.

Okrivljeni, njih dvadeset i troje, terete se da su posljednjih nekoliko godina djelovali kao kriminalna organizacija u kojoj je svako imao ulogu koju je “odrađivao“ sa funkcije opštinskog funkcionera, radnika ili direktora privatne firme zbog svojih interesa, a na štetu državnog budžeta. Na čelu kriminalne grupe, sudeći prema istražnim radnjama i iskazima svjedoka saradnika, bio je visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović.

On je na sa­slu­ša­nju u Tu­ži­la­štvu ne­gi­rao kri­vi­cu, tvr­de­ći da u spor­nom pe­ri­o­du ni­je oba­vljao funk­ci­ju ko­ju je mo­gao zlo­u­po­tri­je­bi­ti pri­li­kom pro­da­je ze­mlji­šta u Pri­je­vo­ru. Ne­du­go na­kon to­ga, nje­gov sin Mi­loš je sa Spe­ci­jal­nim dr­žav­nim tu­ži­la­štvom sklo­pio spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce. Pre­ma tom do­go­vo­ru, ko­ji na­red­nih da­na tre­ba da po­tvr­di Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci, mla­đi Ma­ro­vić će pla­ti­ti 380.000 eura i od­slu­ži­ti ka­znu od go­di­nu da­na za­tvo­ra zbog ne­za­ko­ni­tih rad­nji ko­je je pred­u­zi­mao.

U aferama “TQ Plaza i Jaz” 13. avgusta uhapšeno je trinaest budvanskih funkcionera.

U “slučaju Jaz” sumnjiče se da su grad oštetili za 2.100.000 eura u korist “Gugi komerca”, a u “slučaju TQ Plaza” za skoro osam miliona eura, tako što su se odrekli ugovorenog poslovnog prostora u ovom objektu u korist “Trejd junika”, a zauzvrat uzeli parking prostor znatno niže vrijednosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com