DPS: Krivokapiću zasmetala riječ „ostavka“ - Volim Podgoricu

DPS: Krivokapiću zasmetala riječ „ostavka“

Iz opširnog intervjua potpredsjednika crnogorske Skupštine Milutina Simovića, datog “Dnevnim novinama”, predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić preko svog medijskog pula reaguje samo na riječ “ostavka”, koja se pominje u posljednjoj rečenici intervjua koja glasi “ako slijedimo političku logiku i dosljednost, na koju se poziva predsjednik SDP-a, onda je politički logično da, ako ne podrži Vladu, sam povuče politički potez ili ostavke ili stavljanja na raspolaganje mandata Skupštini“, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista DPS.

Kako objašnjavaju, intervju potpredsjednika Simovića gotovo u cjelini je posvećen značaju parlamentarnog dijaloga koji se vodi u Skupštini kroz rad Radne grupe za izgrađivanje povjerenja u izborni proces.

“Zaista smiješno zvuči Ranko Krivokapić, skriven iza „medijskog pula“ svoje partije, kad govori o sebi u trećem licu, veličajući svoje funkcije koje je stekao isključivo zahvaljujući Demokratskoj partiji socijalista i osamnaestogodišnjoj koaliciji u kojoj SDP učestvuje, ne potvrđujući se ni jednom samostalno na izborima. Zanimljivo je da za sve to vrijeme Krivokapić nikada nije posumnjao u legitimitet izbora koji su njegovoj partiji i njemu obezbjeđivali lagodnu poziciju u vlasti”, poručuju iz DPS-a.

Od tih 18 godina, kažu, Krivokapić je već 13 na mjestu predsjednika Skupštine Crne Gore, koje mu obezbjeđuje DPS.

“Nije valjda očekivao da ga svih ovih godina na toj funkciji podržava bilo ko iz opozicionih partija? To Krivokapiću nije zasmetalo da apsolutno privatizuje i uzurpira najvišu zakonodavnu funkciju, posebno u posljednje tri godine koje je koristio isključivo za svoju ličnu promociju i pokušaj jačanja ucjenjivačkog kapaciteta svoje partije”, navode iz DPS-a.

I u posljednjem saopštenju je, tvrde, jasno o kolikom umišljaju veličine je riječ, samim tim što Krivokapić sebe poistovjećuje sa Evropskom unijom, pokušavajući da privatizovanu funkciju predsjednika crnogorske Skupštine sakrije iza imena evropskih političkih autoriteta.

“Makar bi on trebalo da zna da se izbori ne dobijaju u Briselu, već pred crnogorskim građanima, na osnovu sopstvenog političkog autoriteta. I to je ono što Krivokapiću smeta – zna da je na domaćem terenu gubitnik.

Na njegovom mjestu, ne bismo se mnogo dičili prošlom funkcijom u OEBS-u, koja se neslavno završila poslije godinu dana, što Krivokapića svrstava u red vrlo rijetkih predsjednika Parlamentarne skupštine od postanka OEBS-a koji nijesu reizabrani”, poručuju iz DPS-a.

Kada već tako, kako navode, olako i svaki čas, zahvaljujući „rodbinskim“ vezama, poziva državnog tužioca da unaprijed reaguje na nešto što se nije dogodilo, očekuju i da ga Krivokapić pozove i da ispita okolnosti pod kojima je dozvolio da se u parlamentu nađu političke partije koje nijesu učestvovale na posljednjim parlamentarnim izborima.

“Sve drugo što Krivokapić poručuje u saopštenju svog medijskog pula, u ovom trenutku nije vrijedno opširnijeg komentara. Upravo sva ta pitanja potvrđuju da je Crna Gora država vladavine prava, za koju se Krivokapić zalaže isključivo na riječima”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com