Tužilaštvu stigle odluke o skidanju imuniteta poslanicima - Volim Podgoricu

Tužilaštvu stigle odluke o skidanju imuniteta poslanicima

Skupština Crne Gore dostavila je prekjuče Višem državnom tužilaštvu u Podgorici odluku povodom zahtjeva za odobrenje krivičnog gonjenja protiv poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića i Slavena Radunovića.

Istog dana Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici dostavljena je odluka Skupštine Crne Gore povodom zahtjeva za odobrenje krivičnog gonjenja poslanika Milana Kneževića.

Komentarišući tu činjenicu Radunović je za „Dan“ saopštio da će se pokazati da li je premijer Milo Đukanović spreman da otvori političke procese.

“Ne obazirući se na to da li će Skupština odobriti pokretanje krivičnih postupaka protiv nas, mi smo od početka isticali da nas ne zanima poslanički imunitet. Ponavljam da smo spremni da se od optužbi branimo na isti način kao i bilo ko od građana Crne Gore koji su 17. i 24. oktobra bili sa nama na protestima. Mi, naravno, ne vjerujemo crnogorskom pravosuđu, ali ćemo svi zajedno imati priliku da vidimo kako će ono postupiti u ovom slučaju. Vidjećemo da li će Đukanović biti spreman da otvori političke procese bez ijednog dokaza da bi se na taj način obračunao sa neistomišljenicima”, naglasio je Radunović.

Uvjeren je da će ovo biti prilika i da se svi građani Crne Gore, ali i međunarodna zajednica, uvjere u karakter crnogorskog režima.

“Mi smo tu da zastupamo interese svih građana Crne Gore koji su podržali našu borbu. Naravno, zastupaćemo i naše interese”, istakao je funkcioner Fronta.

To što su tužilaštvu iz Skupštine Crne Gore stigle odluke o ukidanju imuniteta njemu i dvojici kolega iz DF-a smatra samo tehničkom informacijom.

“To je nešto potpuno očekivano i u skladu sa procedurama, tako da ne smatram da tu informaciju treba nešto posebno komentarisati”, zaključio je Radunović.

Odluku o skidanju imuniteta trojici poslanika Demokratskog fronta Skupština je donijela 29: decembra prošle godine. Mandiću i Radunoviću je skinut imunitet na zahtjev tužilaštva koje ih sumnjiči da su tokom protesta 24. oktobra prošle godine pozivali na nasilnu promjenu ustavnog poretka. Poslaniku DF-a Milanu Kneževiću na teret je stavljen napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti tokom policijske akcije razbijanja protesta i uklanjanja šatora sa platoa ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com