DEMOS: Vlada i A2A drsko obmanjuju javnosti - Volim Podgoricu

DEMOS: Vlada i A2A drsko obmanjuju javnosti

U  sistematskom obmanjivanju javnosti od strane crnogorske vlade visoko mjesto zauzima važna tema energetike, posebno aranžman sa italijanskom firmom A2A, ocijenili su u DEMOSU.

U toj partiji kažu das u u toj “operaciji” učestvuju potpredsjednik Vlade Vujica Lazović i minister ekonomije Vladimir Kavarić.

Saopštenje DEMOSA: 

Za premijera Đukanovića ovo dramatično stanje u energetici, toj strateškoj i prioritetnoj grani privrede, nije dostojno javnog objašnjenja.

Iako se odavno zna da italijanski partner, nakon iskustva sa crnogorskom vladom, namjerava da izađe iz zajedničkog aranžmana, sa svim neizvjesnostima finansijskog raspleta i daljeg stanja u sektoru, obmanjivački duet Lazović – Kavarić  poslednjih mjeseci neodgovornim izjavama i dalje pokušavaju da prikrivaju realno stanje.

Nedavno je preko vladinih informativnih punktova, posebno javnog servisa,  slavljena vijest da se ugovor između vlade i A2A nastavlja. Tim vladinih obmanjivača je požurio da obraduje građane viješću da ovaj povoljan razvoj događaja upravo označava početak investicije o izgradnji drugog bloka termoelektrane u Pljevljima.

Drskost obmanjivanja javnosti je dovela i do Kavarićeve tvrdnje da je nova investicija izgradnje Drugog bloka je sada stvar italijanske A2A i češke firme, i da vlada tu više nema odgovornosti, pa ni potrebe da se miješa. Naime, ponavlja se poželjanost mračne operacije i tkz.raspleta u KAP-u. Dakle, da se umjesto preuzimanja odgovornosti za ekonomsku propast u sektoru sa svim finansijskim neregularnostima vlada u tom trenutku proglašava nenadležnom.

Sada izvjesnim izlaskom A2A, dakle bjekstvom još jednog vladinog strateškog partnera iz Crne Gore, ne samo da je ofirana i poslednja operacija obmanjivanja javnosti, već ostavlja nove katastrofalne  posledice po ekonomiju.

Neodgovrna i kockarska ekonomska politika crnogorske vlade praćena sistematskim obmanjivanjem domaće javnosti je dovela do još jednog ekomosko-strateškog  kraha sa svim negativnim posledicama po crnogorsku državu i  građane.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com