Milić: Prikupljeno desetine hiljada potpisa za referendum o NATO-u - Volim Podgoricu

Milić: Prikupljeno desetine hiljada potpisa za referendum o NATO-u

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić rekao je da je, od 29. decembra prošle do 10. januara ove godine, u 27 kancelarija te stranke prikupljeno više desetina hiljada potpisa građana za referendum o NATO-u.

Milić je, u intervjuu ruskoj novinskoj agenciji RIA Novosti, rekao da je veliko interesovanje građana, te da će nastaviti sa daljim aktivnostima prikupljanja potpisaza raspisivanje državnog referenduma o punopravnom članstvu Crne Gore u NATO vojnom savezu.

On je istakao da postoje četiri modela kako se raspisuje referendum, shodno Ustavu Crne Gore.

“Prvi je na predlog predsjednika države, drugi na inicijativuVlade Crne Gore, a treći na predlog 25 poslanika. Mi iz SNP smo se odlučili za četvrti, onaj najdemokratskiji model za raspisivanje državnog referenduma, a to je deset odsto od ukupnog biračkog tijela, što je na 29. decembar iznosilo 52.806 potpisa. Naravno, već danas, s obzirom na veliko interesovanje građana, možemo reći da ćemo višestruko prevazići taj uslov, odnosno da će ova inicijativa SNP-a biti zapamćena kao ona koja je ubjedljivo imala najviše podrške u Crnoj Gori”, naglasio je lider SNP-a.

Na pitanje da li, u slučaju sakupljanja neophodnog broja potpisa, rukovodstvo  partije i on vjeruju da će Vlada pristati na  referendum, Milić j kazao da neće da razmišlja o negativnom scenariju, jer će broj prikupljenih potpisa, tvrdi, onemogućiti bilo kakvu opstrukciju od strane Vlade Crne Gore.

“Svako ignorisanje volje građana, koji samo žele da ostvare svoje Ustavom garantovano pravo na referendum, dovelo bi do radikalizacije situacije u Crnoj Gori, što, nadam se, nije plan aktuelne vlasti u Crnoj Gori”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, inicijativu SNP-a su svojim potpisom podržali članovi i simpatizeri svih parlamentarnih stranaka, što uključuje i DF.

“Definitivno, ovo je inicijativa koja miri, a ne dijeli Crnu Goru. Podsjećam, SNP će na referendumu glasati protiv punopravnog članstva Crne Gore u NATO vojni savez”, zaključio je Milić.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com