POPOVIĆ: Soliter pored hotela Podgorica dokaz da pohlepa nema granica - Volim Podgoricu

POPOVIĆ: Soliter pored hotela Podgorica dokaz da pohlepa nema granica

Gradnja dvanaestospratnog objekta na obali Morače i tik uz Hotel Podgorica predstavlja jedan od primjera kako materijalna pohlepa nema granica i ne mari za vrijednosti koje bi čovjeku morale biti preče i značajnije od materijalnog bogatstva, smatra potpredsjednica Demokrata Zdenka Popović.

Odgovor investitora kompanije Normal i njenog vlasnika Žarka Burića na sva ta upozorenja je bio ignorantski.

“Svojim osionim stavom, Burić nas je samo podsjetio da su moćnici koji stoje iza kompanije Normal na vrijeme obezbijedili da im bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša sa DPS glasačkom mašinerijom, još 2012. godine, nacrta što su oni zaželjeli, ne mareći za struku, a resorni ministar Branimir Gvozdenović potpiše građevinsku dozvolu”, navodi Popović.

Kako tvrdi, iza izgradnje pomenute dvanaestospratnice stoji ona ista firma koja je kupovinom UTIP Crna Gora postala vlasnik svih hotela u Podgorici za 4,7 miliona eura, a samo nekoliko godina kasnije, Vladi Crne Gore samo Kamp na Zlatici prodala za 8,4 miliona eura.

 

Zdenka Popović

 

“Ta kompanija je iz nerealno naduvane cijene Kampa na Zlatici izmirila svoje obaveze prema Glavnom gradu u iznosu od 3,47 miliona evra, obezbjeđujući da Vlada i Glavni grad zaključe Sporazum po kojem je Vlada prihvatila da ona, umjesto kompanije Normal, izmiri njene obaveze prema Glavnom gradu u iznosu od 3,47 miliona eura po osnovu kupovine lokacije i obaveze plaćanja komunalija za građenje Hotela Hilton. Uz sve prethodno navedeno, prošle godine je državni Investiciono-razvojni fond iz sredstava namijenjenih podršci malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, za izgradnju Hotela Hilton odobrio direktni kredit od milion eura. Zauzvrat, vlasnici kompanije Normal će svečanost otvaranja Hotela Hilton prilagoditi potrebi predizborne kampanje DPS-a i tako se dijelom „odužiti“ čelnicima DPS-a za oproštene milione i izradu urbanističkih planova, očigledno moćnih vlasnika kompanije Normal”, konstatuje Popović.

Prema njenim riječima, kada se na sve ovo doda da je Skupština Glavnog grada Podgorica, na sjednici održanoj 30. i 31. jula prošle godine donijela Odluku o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu po kojoj je parcela u vlasništvu Glavnog grada dokompletirana sa parcelom u svojini Normal tours-a, jasno je da se ovim pravnim poslom željela izbjegnuti javna prodaja.

“Ta prodaja bi obezbijedila za Podgoricu značajno veću cijenu od postignute. Građani, otkažite im podršku, jer će nam, u suprotnom, tajkunski milioneri zagospodariti ne samo Podgoricom, već i čitavom Crnom Gorom”, poručila je Popović.

1 komentar

  1. When do you think this Real Estate market will go back right side up? Or is it still too early to tell? We are seeing a lot of housing foreclosures in Winter Park Florida. What about you? I would love to get your feedback on this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com