VANREDENI IZBORI U SRBIJI Vučić: Razriješićemo sukob na biralištima - Volim Podgoricu

VANREDENI IZBORI U SRBIJI Vučić: Razriješićemo sukob na biralištima

Predsjednik SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odlučio da se ide na vanredne parlamentarne izbore kako bi se razriješio društveni sukob koji blokira reforme.

“Izbori su takmičenje ništa drugo. Srbija treba da kaže hoće li u EU. Nećemo da vodimo ovo društvo dalje u sukobe”, rekao je Vučić.

On je dodao da su centri otpora Vladi Srbije, normalanoj Srbiji i politici reformi i napretka pripadnici bivše loše vlasti i lažne elite, koju je ta vlast stvorila i obezbijedila im privilegije.

Vučić je na sjednici GO odbora SNS rekao: “Idemo na izbore”.

Sjednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke počela je danas u Beogradu, a očekuje se da će članovi GO ovlastiti predsjednika stranke Aleksandra Vučića da samostalno donese odluku o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Na sjednici učestrvuje 505 članova GO.

Iz SNS je najavljeno da će predsjednik stranke i srpski premijer Aleksandar Vučić zatražiti od većine članova Glavnog odbora da u periodu i prije Skupštine SNS, zakazane za 13. februar, ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Vučić je 14. januara rekao da su vanredni parlamentarni izbori moguća opcija, da će odluku donijeti uz konsultacije sa predsjednikom države i članovima GO, ali da se neće rukovoditi stranačkim interesima.

On je rekao i da su vanredni izbori bolja opcija od veće rekonstrukcije, koju bi želio da sprovede, a kao jedini razlog protiv održavanja opštih izbora naveo je da bi možda na kratko prekinuli reforme.

Potpredsjednik SNS Nebojša Stefanović rekao je da je sjednica Glavnog odbora stranke zakazana u cilju pripreme skupštine partije, ali nije isključio mogućnost da se razgovara i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnim izborima.

Stefanović je izjavio danas da je na lideru te stranke i premijeru Aleksandru Vučiću da odluči da li će biti održani vanredni parlamentarni izbori, jer je on i sastavljao Vladu.

Predsjednica Skupštine Srbije i članica Predsjedništva SNS Maja Gojković očekuje da će premijer i lider te stranke Aleksandar Vučić danas dobiti povjerenje na Glavnom odboru SNS za odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com