DF: Podrška opozicije Vladi je glas protiv vitalnih državnih interesa - Volim Podgoricu

DF: Podrška opozicije Vladi je glas protiv vitalnih državnih interesa

Podrška bilo kog opozicionog poslanika Vladi bio bi glas protiv demokratije, vitalnih državnih interesa i prevara izborne volje građana, poručili su iz Demokratskog fronta DF.

Predsjedništvo tog političktog saveza, očekuje da će režim izgubiti povjerenje i da će Vlada pasti.

“To bi bio jedini demokratski, patriotski, pravedni i logični epilog ubrzanog gubljenja kredibiliteta i legitimiteta Vlade zbog svima jasne činjenice da se ona formirala izbornom krađom i političkom korupcijom i da više nema podršku poslanika Socijaldemokratske partije, sa kojima su formirali Vladu 2012.godine”, smatraju u DF-u.

Prema njihovim riječima, svaki glas bilo kog opozicionog poslanika za Vladu bio bi glas protiv demokratije, bio bi prevara izborne volje građana, pa samim tim i brutalno kršenje člana 2. Ustava i glas protiv vitalnih državnih interesa države Crne Gore.

“Predsjedništvo DF zato očekuje pad ove korumpirane Vlade koja predstavlja ključnu prepreku postizanju konzensusa o formiranju prelazne vlade i organizovanju fer i slobodnih izbora“, kazali su iz tog političkog saveza.

Oni su ohrabrili demokratske političke strukture u Crnoj Gori da im pridruže u borbi za mir, stabilnost, reforme i ekonomski prosperitet države koji, kako su kauzali, ugrožava dikaktor i njegova kriminalna organizacija.

“Mirni, nenasilni, ali uporni i hrabri protesti, i bojkot Skupštine se pokazao kao efikasan metod borbe protiv dikatora, i doveo je do krize Vlade i gubitka većine u parlamentu. Svaka eventualna politička korupcija koja bi dovela do drugačijeg ishoda i neke nove većine koja bi izglasala povjerenje kabinetu dikatora, bila bi još snažniji argument i dokaz da je politika protesta i bojkota takvog poniženog parlamenta, politika koju zastupa DF, jedini mogući demokratski efikasni odgovor opozicije”, ocijenjeno je iz DF-a.

Oni su kazali da očekuju pad Vlade i otvaranje političkog procesa oko dogovora o prelaznoj Vladi i organizovanju fer i slobodnih izbora.

“Predsjedništvo DF-a poziva sve slobodne i obespravljene građane da nam se pridruže u protestima koje ćemo organziovati 24. i 25 januara ispred Skupštine Crne Gore. Sloboda ili ništa”, kazali su iz DF-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com