Planinarka spašena, zdravstveno stanje stabilno - Volim Podgoricu

Planinarka spašena, zdravstveno stanje stabilno

Akcija spašavanja članice trebinjskog Planinarskog društva “Vučji zub“ Ivane Tabaković koja je juče pala sa grebena u provaliju na vrhu Orjena završena je rano jutros. Povrijeđena je u bolnici u Meljinama, i kako saznajemo nije više u kritičnom stanju.

Trebinjski planinari iz društva “Vučji zub” zatražili su oko 15 časova pomoć za njihovu članicu. Ubrzo su reagovali iz planinarskog kluba Subra, te Službe hercegnovske i kotorske zaštite, koji su poslali svoje ekipe do planinarke iz Trebinja.

Planinarka je, u momentu kada si spasioci stigli do nje, bila svjesna, a u padu je povrijedila glavu.

Kako je načelnik hirurgije dr Milovan Sandić kazao Radiju Jadran prve pretrage pokazuju da je Tabaković vitalno stabilna.

“U fazi je dijagnosatike, ultra zvuk ambdomena i grudnog koša pokazuje da nema znake krvarenja. Žali se na hladnoću, ugruvanost, glavobolju, bolove u mišićama, zglobovima, što nije ni čudo, s obzirom u kakvim uslovima je provela dan i noć”, kaže on.

Spašavanje je trajalo satima jer je teren nepristupačan. Posao spasiocima otežavalo je i nevrijeme propraćeno jakom burom.

U spašavanju su učestvovali planinari PK Subra, Služba zaštite Herceg Novi, planinari iz Trebinja, a svoju pomoć su nudile i kolege iz Kotora (PK Vjeverica) i Danilovgrada (PK Prekornica).

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com