PODGORICA: Burić: Neka mi oduzmu sve što sam nelegalno stekao - Volim Podgoricu

PODGORICA: Burić: Neka mi oduzmu sve što sam nelegalno stekao

Vlasnik “Normal company”, Žarko Burić reagovao je na tvrdnje arhitekte Andrije Markuša i Arhitektonskog foruma iznešene u tekstu objavljenom u “Vijestima” 16. januara povodom početka gradnje zgrade od 12 spratova pored hotela “Podgorica”.

“U popunosti sam saglasan, kako je i predložio gospodin Markuš, da se pred nadležnim institucijama pokrene inicijativa da se meni i mojim kompanijama oduzme sva nelegalno kupljena ili stečena imovina”, ističe Burić.

U vezi komentara oko obnove hotela “Podgorica” on je podsjetio  Markuša da je prije jedanaest godina rekonstrukcija pomenutog hotela izvršena u skladu sa važećim zakonom i dobijenom građevinskom dozvolom, a ukoliko je nešto porušeno i urađeno mimo toga, on je saglasan da se na inicijativu gospodina Markuša sazove komisija koja će to da ispita, a u “Normal Company” su  spremni da isprave sve navodno loše što su uradili.

Burić kaže da kada su u pitanju autorska prava, onda treba biti objektivan i navesti sve primjere kršenja istih, i to bez izuzetka, i nezavisno od trenutnih ličnih interesa.

“Ja sam naveo samo jedan primjer arhitekte Pavla Popovića, i koji se odnosi na nadogradnju zgrade Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Podgorici, i očekivao sam konkretan odgovor koji nažalost nisam dobio.

Koristim priliku da kažem gospodinu Markušu i njegovim sljedbenicima da ja kao „bivši ugostiteljski radnik″ koji je rekonstruisao i izgradio tri hotela od kojih će jedan uskoro biti ‘Hilton’, i to prvi u regionu, i koji je izgradio veliki broj stambenih i poslovnih objekata u posljednjih dvadeset godina, smatram da mogu sebi da dam za pravo da komentarišem arhitekturu, pogotovu ako se radi o objektima koji predstavljaju moje investicije“, ističe Burić

Burić saopštava da sa ovih par komentara  završava svaku dalju medijsku korespondenciju sa gospodinom Markušem i da se osvrnuo na njegove komentare  isključivo zbog crnogorske javnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com