Ana Lalević-Filipović odlazi sa mjesta dekanice - Volim Podgoricu

Ana Lalević-Filipović odlazi sa mjesta dekanice

Univerzitet Crne Gore trebalo bi uskoro da raspiše oglas za izbor dekana Ekonomskog fakulteta, jer se aktuelna dekanica Ana Lalević Filipović povlači sa te funkcije zbog ličnih razloga, saznaje Pobjeda.

Lalević-Filipović će, prema našim saznanjima, na funkciji dekanice ostati do kraja mjeseca, kako bi se prvi ciklus evaluacije u okviru reforme sistema studija završio nesmetano i uspješno. Nakon ostavke Lalević-Filipović, nadležna tijela Univerziteta Crne Gore izabraće vršioca dužnosti dekana koji će na toj funkciji biti do izbora dekana.

Iz Rektorata Univerziteta nijesu negirali ni potvrdili saznanja Pobjede o povlačenju Lalević-Filipović, ali su podsjetili da je u toku sveobuhvatna reforma u toj visokoškolskoj ustanovi. Cilj reformi, kako ocjenjuju u Rektoratu, je podizanje kvaliteta nastave i stečenog znanja, adekvatna priprema studenata za tržište rada, veća mobilnost nastavnika i studenata, podmlađivanje nastavnog i upravljačkog kadra, kao i bolje pozicioniranje državnog univerziteta u regionu i evropskom prostoru obrazovanja.

“Naš cilj je kvalitet, a do njega možemo doći samo ako svi mi, koji smo uključeni u obrazovni proces, damo maksimum. Kako se i očekuje, na Univerzitetu se vodi živa, polemična, ali konstruktivna debata o modelu studija. To nas ohrabruje da ćemo u vremenu pred nama, uz podršku domaćeg i stranog ekspertskog znanja, doći do modela studija koji će pomiriti sve interese i voditi ka tom vrhovnom cilju kojem, vjerujemo, svi težimo kvalitetu zasnovanom na znanju, a ne zvanju stečenom fakultetskom diplomom”, saopšteno je iz Rektorata.

Univerzitet Crne Gore raspisao je 30. decembra prošle godine konkurs za izbor dekana Pravnog, Medicinskog, Elektrotehničkog, Građevinskog, Biotehničkog i Filološkog fakulteta. Do kraja godine konkursi za izbor dekana biće raspisani i na Muzičkoj akademiji, Prirodno-matematičkom i Fakultetu za pomorstvo.

Za dekana Pravnog tri kandidata

Vijeće Pravnog fakulteta održaće danas sjednicu na kojoj će biti formirana komisija koja će utvrditi listu kandidata za dekana, rečeno je Pobjedi sa ovog fakulteta.

Konačnu listu kandidata čine profesori Aneta Spaić, Velimir Rakočević i Vladimir Savković.

Spaić je profesorica na Pravnom i Fakultetu političkih nauka i arbitar Spoljnotrgovinske arbitraže Crne Gore, a od 2013. godine je na listi medijatora Centra za medijaciju Crne Gore.

Rakočević je profesor na Pravnom i FPN-u, predsjednik

Udruženja za kriminalistiku Crne Gore i član Evropskog udruženja za kriminologiju. Savković je prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu i član Pregovaračke grupe-glavnog pregovaračkog tima Crne Gore u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom.

1 komentar

  1. I’m impressed, I must say. Actually rarely must i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you may have hit the nail within the head. Your thought is outstanding; the catch is something that insufficient folks are speaking intelligently about. I’m very happy i always came across this around my hunt for something about it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com