KOVAČEVIĆ: Smanjiti nezaposlenost i neaktivnost - Volim Podgoricu

KOVAČEVIĆ: Smanjiti nezaposlenost i neaktivnost

Ministarstvo rada i socijalnog staranja saglasno je sa predloženim prioritetom „Smanjiti nezaposlenost i neaktivnost“, koji treba da se nadoveže na aktivnosti tog Vladinog resora u cilju smanjenja stope nezaposlenosti, saopšteno je nakon sastanka ministarke Zorice Kovačević i predstavnika Svjetske banke.

Kovačević je sa predstavnicima Svjetske banke razgovarala o mogućnostima za jačanje saradnje u oblasti podrške za tržite rada i zapošljavanje.

Sastanak je, kako je saopšteno iz Ministarstva, održan povodom misije Svjetske banke koja je planirana u cilju nastavka dijaloga sa članovima Vlade Crne Gore i drugih relevantnih partnera na temu prioriteta koji trebaju da budu obuhvaćeni Okvirom partnerstva između Svjetske banke i Crne Gore za predstojeći petogodišnji period.

„Kovačević je upoznala predstavnike Svjetske banke da je saglasna sa predloženim prioritetom „Smanjiti nezaposlenost i neaktivnost“, a koji treba da se nadoveže na aktivnosti koje preduzima Ministarstvo rada i socijalnog staranja u cilju smanjenja stope nezaposlenosti, odnosno povećanja stope zaposlenosti, kao i o obavezi ovog Ministarstva da u toku 2017. godine Vladi Crne Gore dostavi novi Zakon o radu i Zakon o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti u čemu vidi mogućnost savjetodavne podrške Svjetske banke“, kaže se u saopštenju.

Šefica Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru, Tatiana Proskurjakova, navela je da je zadovoljna napretkom reforme sistema socijalne i dječje zaštite, reformom penzijskog sistema i, dodaje se, izrazila spremnost za nastavak reforme, kao i spremnost za pružanje savjetodavne podrške pri izradi novih zakona.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com