SLAVKA PROTIV DRŽAVE: Greškom uhapšena čistačica traži nadoknadu za stres ili slijedi tužba! - Volim Podgoricu

SLAVKA PROTIV DRŽAVE: Greškom uhapšena čistačica traži nadoknadu za stres ili slijedi tužba!

Neosnovano hapšenje Slavke Vujašković Kovačević (54), radnice na benzinskoj pumpi “Lukoila” u Jazu i dalje je vruća tema o kojoj se uveliko priča na jugu Crne Gore. Ova skromna i tiha žena, kojoj su pogrešno stavljene “lisice” u akciji hapšenja povodom tri budvanske kriminalne afere, prije nego što će strpati u “maricu” odvezli u Podgoricu, potvrdno je odgovorila na pitanja inspektora da li je ona Slavka Vujašković, od majke Ruže i oca Milutina, i da joj je djevojačko prezime Kovačević. Usput joj nisu saopštili zbog čega je vode u Specijalno tužilaštvo. A tamo su je upitali da li je ona izvjesna Blagojevićeva!?

 Slavka je u srijedu novinarima prenijela da joj se tužilac Saša Čađenović iskreno izvinio, kada je utvrđena greška, ali i da joj nije pozlilo na saslušanju. Žena je ranije imala operaciju, bolešljiva je i tog dana nije mogla da uzme obaveznu terapiju, zbog čega joj je sve vrijeme kod tužioca bilo loše.

Slavkin brat, advokat Veselin Kovačević, posjetio je Specijalno tužilaštvo, gdje mu je rečeno da je u pitanju gruba greška, a Slavki i njenoj porodici upućeno izvinjenje. No, izgleda da se na tome stvar neće i završiti. Naime, advokat Kovačević je saopštio da će Slavka tražiti zakonsku satisfakciju, koja je određena za osobe nezakonito lišene slobode.

– O visini naknade za stres, koji je doživjela prilikom hapšenja, kao i za deset časova koje je provela u tužilaštvu, potreban je sporazum u Ministarstvu pravde. Ukoliko ga ne bude, tužićemo državu – najavio je advokat Kovačević. – No, nema para, koje joj mogu nadoknaditi patnje, a do kojih ne bi došlo da su inspektori, na licu mjesta, tačno utvrdili njen identitet i mjesto gde je zaposlena.

Povodom ovog incidenta reagovao je i nevladin sektor.

– Tužilaštvo mora objasniti crnogorskoj javnosti, ko je odgovoran za grešku i koji su eventualni motivi. Da li je greška posljedica nedostatka kapaciteta ili je motivisana potrebom za opstruikcijom postupaka, koji je u toku, a koji se odnosi na “budvansku grupu” – istakla je Tamara Milaš, iz Centra za građansko obrazovanje.

STRAH OD OTKAZA

KOLIKO je savjesna radnica Slavka Vujašković Kovačević, pokazuje i njena izjava da se tog 14. januara, koji neće zaboraviti dok je živa, najviše plašila da će dobiti otkaz u firmi, jer nije stigla na posao.

(novosti.rs)

 

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com