Ženska banda iza rešetaka: Dobile 38 mjeseci zatvora - Volim Podgoricu

Ženska banda iza rešetaka: Dobile 38 mjeseci zatvora

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom su članice takozvane „ženske bande” Podgoričanke Nikolija Nina Lačević, Milica Asanović, Elda Orahovac i Andrijana Mišolić osuđene na ukupno tri godine i dva mjeseca zatvora zbog prebijanja i zlostavljanja sugrađanki Maje Ajković i Marije Popović

Prvostepenu presudu izrekla je sudija Osnovnog suda u Podgorici Nada Rabrenović.

Zbog nasilničkog ponašanja na štetu obje oštećene, Lačevićeva je osuđena na po osam mjeseci zatvora i izrečena joj je jedinstvena kazna od godinu i dva mjeseca zatvora.

Milica Asanović je zbog nasilničkog ponašanja prema Maji Ajković osuđena na pola godina zatvora, dok je za nasilje prema Mariji Popović dobila osam mjeseci robije. Jedinstvenom kaznom osuđena je na godinu dana zatvora.

Okrivljene Orahovac i Mišolić za nasilje na štetu obje oštećene osuđene su na po četiri mjeseca zatvora, a sudija Rabrenović im je izrekla jedinstvenu kaznu od po pola godine zatvora.

Lačević, Asanović, Mišolić i Orahovac proglašene su krivim jer su u junu prošle godine sa maloljetnom A.M.V., kojoj se sudi u odvojenom postupku, pretukle Ajkovićevu, dok su nasilničko ponašanje na štetu Marije Popović počinile 15. jula.

Sud je zaključio da su bile svjesne da čine krivično djelo, a osuđene su jer su vršenjem nasilja zlostavljale sugrađanke, čime su ugrozile spokojstvo građana i remetile javni red i mir.

Maja Ajković je na poziv Nikolije Lačević, koja ju je uvjerila da treba da razgovaraju, ušla u auto, nakon čega su se odvezle do mjesta gdje su ih čekale ostale okrivljene. Kada su izašle iz vozila, Nikolija Lačević je Maji Ajković i A.M.V. naredila da se biju. Kada je Ajkovićeva to odbila, A.M.V. je nasrnula na nju udarajući je.

Ajkovićeva je pokušala da se udalji, ali joj je Elda Orahovac zadala nekoliko udaraca rukom, navodi se u presudi.

(Dan)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com