MOŽDA IMA NADE ZA NAS: Ugašena hrvatska TV jer je voditelj pozivao na linč Srba! - Volim Podgoricu

MOŽDA IMA NADE ZA NAS: Ugašena hrvatska TV jer je voditelj pozivao na linč Srba!

Vijeće za elektronske medije kaznilo je lokalnu zagrebačku televiziju Z1 privremenim oduzimanjem koncesije na tri dana zbog govora mržnje u emisiji “Markov trg” urednika i voditelja Marka Juriča

Privremeno oduzimanje koncesije počinje od 26. januara u ponoć. Vijeće je jednoglasnu odluku donijelo zbog kršenja Zakona o elektronskim medijima, a što je utvrđeno na osnovu brojnih pritužbi građana. Vijeće je saopštilo da će se spis predmeta proslijediti nadležnom Državnom tužilaštvu na postupanje.

Jurič je 19. januara u emisiji uputio poruku Zagrepčanima koji šetaju Cvjetnim trgom da budu “oprezni budući da je u blizini crkva (Srpska pravoslavna crkva) u kojoj stoluju, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikari”.

“Pripazite kada se šetate Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, da ne bi koji od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i u svojoj maniri klanja izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo obilježiti tablama – pazi, oštar četnik u blizini”, rekao je Jurič u odjavi emisije.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Srpsko narodno vijeće (SNV) oštro su osudili govor mržnje i tražili reakciju nadležnih organa.

2 komentara

  1. Most significant masculine messages will need to seat and offer honour around the special couple. Beginer audio systems face-to-face with loud throngs of people should always be mindful of my essential rule among bodybuilders including formal presentations, which is own interests self. best man speeches brother

  2. Many thanks for making the effort to discuss this, I feel strongly about this and enjoy studying a great deal more on this matter. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your webpage with a great deal more details? It’s extremely beneficial for me.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com