Vozovi ispravni, putnici bezbjedni - Volim Podgoricu

Vozovi ispravni, putnici bezbjedni

Putnici koji koriste usluge Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) nemaju razloga za brigu, jer nijedan tehnički neispravan voz ne kreće iz stanice, saopšteno je iz te kompanije.

Reagujući na izjavu predsjednika NVO “Voz neprebola”, Gorana Vojinovića, koji je juče saopštio da je bezbjednost putnika koji koriste željeznički prevoz ugrožena i deset godina nakon nesreće na Bioču, da je “improvizovanim bakljama u Kolašinu prije dva dana topljen led na kočionim sistemu na vozu iz Bijelog Polja”, portparolka ŽPCG, Vesna Vučinić, tvrdi da nije riječ o kočionom sistemu, nego o ventilu rasterećenja glavnog kompresora i da je to sasvim regularna procedura.

“20. januara u stanici Kolašin lokalni voz zadržan je iz preventivnih razloga zbog djelovanja niskih temperatura na ventil glavnog kompresora, što se zagrijavanjem otklanja. Procedura zagrijavanja ventila pri ekstremno niskim temperaturama je postupak koji je predviđen za takve slučajeve. Tvrdnje da saobraćaju neispravni vozovi nijesu tačne. To je nešto što ne ugrožava kočioni sistem”, objasnila je Vučinić.

Ona je ponovila da su vozovi ispravni, te da bezbjednost putnika nije ugrožena.

“Apsolutno nema razloga za brigu, jer nijedan tehnički neispravan voz ne kreće iz stanice”, rekla je ona.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com