Medijska kampanja protiv Đukanovića za 1.500 eura - Volim Podgoricu

Medijska kampanja protiv Đukanovića za 1.500 eura

Na inicijativu izvjesnog Mihaila Kota iz Instituta “Ruska dijaspora” u Moskvi, ovih dana se u Crnoj Gori pokreće medijska kampanja protiv premijera Mila Đukanovića, saznaju iz pouzdanih izvora Vikend novine.

Mihail Kot se, u kontaktima sa urednikom portala IN4S Gojkom Raičevićem i koordinatorom iz tzv. mirovnog pokreta “Ne u rat, ne u NATO” Igorom Damjanovićem, već raspitivao kolika bi bila cijena pisanja i objavljivanja naručenih tekstova protiv Đukanovića. Kot je svojim sagovornicima rekao da već ima “sponzora” za ovu kampanju, jer mu se obratio “njihov zajednički poznanik”, koji bi izdvojio određenu sumu novca za taj posao.

Gospodin iz Moskve takođe je insistirao da se u kampanju protiv Đukanovića uključe i drugi novinari i mediji u Crnoj Gori, kako bi se, i u elektronskim i u štampanim medijima, tekstovi sa negativnom konotacijom u odnosu na crnogorskog premijera “što disperzivnije distribuirali”.

Inicijator kampanje protiv Đukanovića Mihail Kot svojim sagovornicima je prenio kako mu je misteriozni “zajednički poznanik” rekao da će se “25. januara glasati o povjerenju Đukanoviću, da imaju vremena i da treba pripremiti kampanju do ponedjeljka, do glasanja, da bi se ljudi usmjerili na taj način”.

Prema saznanjima izvora Vikend novina, Raičević i Damjanović su podržali takvu ideju i pokazali spremnost da se lično angažuju u njenoj realizaciji. Predložili su da se ovi tekstovi postave na portal IN4S, odakle bi ih drugi mediji preuzimali. Partner iz Rusije, međutim, nije bio zadovoljan tim rješenjem, pa je zahtijevao da se uključi više novinara i da tekstovi budu objavljeni u više crnogorskih medija.

Na kraju su se “našli” u konceptu da tekstove objavljuju portali IN4S i Disput, odakle će ih preuzimati dnevni list Dan, što je, kako su rekli, “bio slučaj i u ranijim sličnim prilikama”. Damjanović je garantovao da će do ponedjeljka na ovaj način biti objavljeno najmanje osam, a možda i svih 20 članaka u formi autorskih tekstova na teme ekonomskih i socijalnih prilika u Crnoj Gori.

Uslijedilo je, zatim, pogađanje o honorarima. Dogovoreno je da Kot za 10 objavljenih članaka plati 500, a ako ih eventualno bude 20, uslijedio bi i “bonus” od 1.500 eura. Takođe je precizirano da se svi objavljeni tekstovi elektronskim putem proslijede Mihailu Kotu, jer je to zahtjev sponzora kampanje protiv Đukanovića u naredna dva-tri dana.

Izvor Vikend novina kaže kako je Mihail Kot u cilju prikupljanja informacija o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori ranije imao kontakte sa predstavnicima političkih partija i nevladinih organizacija koji se protive ulasku Crne Gore u NATO.

Sagovornici su mu, pored ostalih, bili Vladimir Božović, Strahinja Bulajić, Marko Milačić i Ognjen Jovović. Kot je bio i organizator okruglog stola u Moskvi, krajem oktobra prošle godine, na temu “Neutralnost Crne Gore i njen vanblokovski status”.

Aktivista pokreta “Ne u rat, ne u NATO” Igor Damjanović je, prema riječima izvora VN, nedavno dao intervju jednoj ruskoj novinarki. Tada joj je rekao da će se na protestima 25. januara okupiti više hiljada ljudi, a ako Vlada dobije podršku u parlamentu, da “će im se pridružiti i nekoliko drugih opozicionih subjekata”.

On je ruskoj novinarki rekao i da su mogući različiti scenariji, te da očekuje da će prilikom glasanja o povjerenju Vladi “biti političke korupcije i uticaja Ambasade SAD, koja kontroliše neke partije, kao što su SDP i Pozitivna, a moguće i druge opozicione subjekte”.

1 komentar

  1. Mislim da nisam jedinka ako pokušam da objavim koliko se divim i zavidim na hrabrosti Igoru Damjanovicu,Gojku Raicevicu,Marku Milacicu i ostalim herojima koji pokazuju neizmjernu hrabrost odbranom časti Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com