Obilježena deseta godišnjica od željezničke nesreće na Bioču - Volim Podgoricu

Obilježena deseta godišnjica od željezničke nesreće na Bioču

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović je kazao da svakog dana treba stvarati uslove da se nešto slično ne desi i da se makar malo ublaži bol porodicama koje su izgubile svoje najvoljenije.

Polaganjem cvijeća na spomen ploču žrtvama, na Bioču je obilježena deseta godišnjica od željezničke nesreće u kojoj je stradalo 47, a povrijeđeno oko 200 ljudi.

Predstavnik NVO “Voz neprebola” Goran Vojinović kazao je pred prisutnima, među kojima su bili i sadašnji i bivši ministri Ivan Brajović, Suad Numanović i Tarzan Milošević, da ih ignorisanje nadležnih neće pokolebati.

“Gospodo grešnici, poslušnici, slabi i nemoćni, karijeristi i dušmani, teško je naći prave riječi pa vas osloviti, ali vi se prepoznajete u svakom izrazu, pa se ne može pogriješiti. Vama, koji ste oko sebe napravili zid ćutanja, vama koji se sebe stidite, vama koji krijete istinu i onima koji vas štite zbog svojih interesa, vama se obraćam sa ovog, za nas svetog mjesta…” kazao je Vojinović.

Istakavši da se ne obraćaju sa molbama, zahtjevima i dokazima, Vojinović je kazao da “bi možda progovorili kao ljudi ako bi vam rekao i poručio u ime 40 mrtvih – oko za oko, zub za zub, glava za glavu”.

Vojinović je istakao da je u aprilu prošle godine NVO “Voz neprebola” napravila podnesak prema Vrhovnom državnom tužiocu, u kome su iznijeli dokaze koji nijesu ušli u prvobitni postupak i koji su, kako smatraju, dovoljni da se postupak obnovi.

“Nadam se da ćemo brzo dobiti odgovor ne samo od VDT-a, nego i svih relevantnih institucija kojima smo se obraćali”, istakao je Vojinović.

Preživjela putnica Mileva Ceklić je kazala da je nesreća na Bioču trebalo da bude opomena za Željeznicu i državu.

“Ako to već nije najgora stvar koja je mogla da im se desi, pa da nešto učine po tom pitanju, ja stvarno ne znam šta još treba da se desi … Mislim da se ništa nije promijenilo”, rekla je Ceklićeva.

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović je kazao da svakog dana treba stvarati uslove da se nešto slično ne desi i da se makar malo ublaži bol porodicama koje su izgubile svoje najvoljenije.

Nada Vukanović, koja je u tragediji izgubila sestru od ujaka, je kazala da joj teško pada i nepravda koju su doživjele porodice nastradalih i povrijeđenih.

“Niti se zna prava istina , niti će se znati, koliko god se trudila NVO “Voz neprebola”. Nesreća je bila velika opomena, ali vidite da se vrlo malo od tada promijenilo, u pozitivnom smislu”, istakla je Vukanovićeva.

Preživjeli putnik Veselin Vlahović je kazao da nastoje da se utvrdi istina i uzroci, da se putnici putuju sigurnim vozovima i da se slična tragedija više ne ponovi.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com