PRALINOVIĆ O SUĐENJU: Ćutao sam poslije Malage - Volim Podgoricu

PRALINOVIĆ O SUĐENJU: Ćutao sam poslije Malage

Ovo su samo neke od riječi koje su vaterpolisti Srbije upotrijebili u izjavama novinarima nakon treće uzastopne zlatne medalje na evropskim prvenstvima.

Vaterpolisti Srbije skidaju kapu Crnoj Gori na pruženoj igri i saglasni su: “I da su Crnogorci pobijedili ne bi bilo nezasluženo”.

“Malo je već postalo… Ljudi, ali ja stvarno ne znam šta da vam kažem, stvarno ne znam”, iskreno je počeo razgovor sa novinarima kapiten Živko Gocić.

O utakmici…

“Zasta je teško igrati u ovakvom ambijentu. Ovo je vaterpolo, mi smo navikli na maksimum dvije, tri hiljade ljudi. A večeras je bilo 16.000! Vjerujte nam, mi na početku nismo ni znali šta se događa. Zato smo i bili malo usporeni. Takođe, znali smo da moramo da imamo ritam do kraja i prelomili smo utakmicu na kraju”.

Crnogorci se žale, kažu da su sudije odlučile, presudile, prelomile utakmicu u korist Srbije, ukazali smo Gociću na izjave crnogorskih vaterpolista:

“Moguće…”, nije želio dalje da se upušta u to.

Upitan koju bi riječ upotrebio da opiše cijelo prvenstvo, odgovorio je: “Spektakularno!”.

“Znaš, slušao sam priče da je vaterpolo nezanimljiv, dosadan sport. Vidite da nije! Vidjeli ste sve večeras! Vaterpolo je super sport”.

Najbolji igrač EP Andrija Prlainović je poslije meča komentarisao te kritike arbitara.

Ovo su najbolje sudije trenutno! A sad ne bih komentarisao suđenje, jer sam mnogo puta bio u drugoj situaciji – od Malage, pa nadalje. Tada nisam pričao o sudijama, niti je bilo ko sa druge pričao o njima. Tako da bi bilo korektno da ne pominjemo sudije, sjećamo se svi dobro priče o Malagi“, rekao je Prlainović, podsjetivši na poraz Srbije od Crne Gore u finalu Evropskog prvenstva 2008.

Prema mnogim ocjenama, u toj utakmici arbitri su imali veliki uticaj na konačan rezultat. “Večeras definitivno nisu”, poručio je srpski vaterpolista.

Nisu sudije odlučile finale, već to što smo imali više snage, veći broj igrača u rotaciji i što smo cijelu utakmicu izdržali. Nije nas išlo, ali kada su nas krenuli šutevi iz daljine meč je bio prelomljen. Sudijskih grešaka je bilo, negdje je oštećena Crna Gora, negdje mi, ali sudije nisu presudile pobjednika Evropskog prvenstva“, kazao je Prlainović.

Tokom dočeka na balkonu gradske Skupštine, Prlainović je podvukao crtu pod urađenim i rekao da je ovaj kontinentalni turnir najbolji ikad organizovan.

Sad nam je jasno koliku podršku imamo. Šta reći, sem hvala svim ljudima koji su bili u Areni, svima koji su hteli da kupe kartu. Bio bi pun i stadion od 50.000 mjesta. Napravljen je najljepši ambijent u kojem sam igrao i u kojem je bilo ko od nas igrao. I Beograd i Srbija pokazali su da su bez premca kada je u pitanju organizacija vaterpolo takmičenja“, podvukao je Prlainović.

(mondo.me)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com