PODGORICA: Zagoričani podnijeli krivične prijave protiv policajaca - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zagoričani podnijeli krivične prijave protiv policajaca

Policija je negirala da su bacili suzavac i napali članove samozvanog zagoričkog klana, tvrdeći da su oni napadnuti i da su morali upotrijebiti sredstva prinude.

Advokat Branko Anđelić, branilac Podgoričana Vidoja i Radoslava Stanišića, Saše Klikovca, Željka Popovića, Nikole Markovića i Branka Vukanovića podnio je prijavu protiv petnaest policajaca, optužujući ih da su krajem decembra prošle godine “zlostavljali i mučili” njegove branjenike.

Prijavom su obuhvaćeni policajci Božidar Bulatović, Radisav Darmanović, Dragan Radinović, Mladen Vujović, Zdravko Mirović, Nikola Janković, Mirko Trebješanin, Luka Stojović, Dragoslav Šišević, Momo Mirković, Darko Čepić, Bojan Rakočević, Vlatko Zečević, Rade Bulatović, Marko Stojanović, ali i druge nepoznate osobe – službenici Uprave policije.

Oni su, prema navodima krivične prijave 26. decembra 2014. godine, tokom racije u podgoričkom kafiću “Velvet” “bez ikakvog povoda i razloga, fizički nasrnuli na oštećene, koristeći pendreke, i mučeći ih”.

Anđelić je u prijavi napisao da su policajci kao saizvršioci, počinili krivino djelo sa direktnim umišljajem.

“Svjesni svih obilježja inkriminisanih radnji koje su preuzeli svjesno, voljno, i odlučno sproveli, a u cilju nanošenja tjelesnih povreda, grubog mučenja i zlostavljanja, i povrede osnovnih ljudskh prava i dostojanstva oštećenih”, napisao je advokat.

                                                Zagoričani prijava policija

Anđelić je uz prijavu dostavio i medicinsku dokumentaciju, u kojoj su opisane i nabrojane povrede koje su zadobili Stanišići, Klikovac, Popović, Marković i Vukanović.

Prema toj dokumentaciji, koja je dostavljena i “Vijestima” Podgoričani nijesu, kako je to policija tvrdila, sami sebe povređivali tokom policijske racije u “Velvetu”.

“Jasnim mišljenjem vještaka sudske medicine, detaljno su opisane i kvalifikovane povrede kod oštećenih, nalazeći da su povrede kod njih nastale višestrukim dejstvom mehaničkog oruđa u koje može spadati i pendrek, isključujući samopovređivanje”, piše u prijavi.

Neki policajaci su u svjedočenju u postupku protiv šestorice Podgoričana tvrdili da niko nije povrijeđen prije nego je  upotrijebljen sprej za onesposobljavanje, to govori kaže advokat da su ih policajci tukli dok su bili vezani lisicama.

Prema nalazu sudskog vještaka Nemanje Radojevića, najgore je prošao Vidoje Stanišić koji je imao desetak krvnih podliva po glavi i tijelu, nastalih pendrekom i pesnicom.

Šestorica Podgoričana uhapšena su 26. decembra, nakon što ih je ekipa Intervente jedinice policije pretukla u “Velvetu”.

Prema tadašnjim nezvaničnim informacijama pripadnici IJP upali u “Velvet”, bacili suzavac i napali članove samozvanog zagoričkog klana.

Policija je to demantovala, tvrdeći da su ih Zagoričani napali prilikom racije gađajući ih flašama, i da su morali da upotrijebe sredstva prinude.

Epilog sukoba u “Velvetu” bile su višestruke povrede po tijelu i glavi šestorice uhapšenih, koji su poslije saslušanja poslati iza spuških rešetaka. U obračunu je povrijeđen i jedan policajac.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com