ZAŠTO BIJES UZROKUJE KARCINOM? - Volim Podgoricu

ZAŠTO BIJES UZROKUJE KARCINOM?

Zdravlje, ali i bolest, dolaze iznutra. Bijes i pakost, odnsno zloba, koji su izvana prikriveni, vide se u ponašanju i nastojanju da poučimo druge. Bijes ima dva oblika; otvoreni bijes; koji dovodi do krivičnog djela ili do dobroćudnih tumora, i prikriveni bijes koji prouzrokuje bolesti i vodi do zloćudnih procesa u tijelu i na kraju do karcinoma.

Bijes postaje zloban ako ne dobijemo ono što želimo i ako ustrajemo u toj želji. Zbog toga ćemo se, neminovno je; razboljeti.

Još jednom; prikriveni bijes prouzrokuje karcinom, zloćudni.

Bijes razara tijelo i vodi do drugih oboljenja kao što su kožna oboljenja i oboljenja jetre. Pošto strah privlači loše stvari za nas, svaki strah se naposlijetku pretvori u bijes, manjeg ili većeg intenziteta. Indikatori da njegujemo bijes su; bol, koji je zapravo optuživanje i pokušaj bola prebaciti na drugoga; tipa; ko je kriv za moje stanje?, je najčešći vid prebacivanja krivice.

Crvenilo, povećanje tjelesne temperature, otekline, odbacivanje i raspadanje tkiva, sve su to faze koje prolazimo po redolijedu; krivac je nađen i tada se počnemo crveniti u licu, temperatura se povećava jer u nama ključa bijes, i tada prelazimo na osuđivanje krivca, tada počinje i preuveličavanje problema koje dovodi do oticanja lica i oteklina. Sve ovo dešava nam se kada mislimo da smo našli krivca. U biti, sve ovo skupa je bijes zbog poniženja.

Ukoliko dugo zatomljavamo bijes, največi indikatori najteđih bolesti su upravo gnojni procesi, sepse. I pazite, osuđivanje samoga sebe je bijes opasan po život, upravo ovaj je najopogubniji po naš život. Ljutnja uključuje psihološke i fizioločke promjene kao što su lupanje srca i povišenje krvnog tlaka, adrenalina i noradrenalina, a što neminovno narušava zdrvlje našeg fizičkog tijela- Ovo negativno utiče na rad kardiovaskularnog sistema i poremećaj rada nadbubrežne žlijezde.

Suočite se s bijesom u sebi, suočite se sa sobom. Integrirajte sve negativne emocije i izbjegnite teška oboljenja. Još jednom; zdravlje, ali i bolest, dolaze iznutra. Počnite brinuti o sebi. Tjelovježba vam ovdje neće baš biti od velike pomoći, ovdje morate krenuti unutra, u sebe. Rad na sebi će vam pomoći da naučite sebe, da se naučite nositi sa svime što život donosi. Meditacija kao medicina za sve naše unutarnje razdore je neprikosnovena i odlična metoda.

(skolazadusu)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com