Pokret za neutralnost: Referendum je imperativ - Volim Podgoricu

Pokret za neutralnost: Referendum je imperativ

Predstavnici Pokreta za neutralnost Crne Gore, izvršni direktor Marko Milačić, predsjednik Skupštine Ognjen Jovović i član UO Stefan Đukić sastali su se sa ambasadorom Slovenije Mitjom Močnikom. Tokom dvočasovnog razgovora predstavnici Pokreta su Močniku predstavili misiju Pokreta, njegove ideje, ali i stavove koji se tiču političke situacije, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou.

Izvršni direktor Pokreta, Marko Milačić, naglasio je važnost primjera Slovenije za Crnu Goru ali i uspostavljanja kontakta sa ambasadorom Močnikom za Pokret, imajući u vidu da je Slovenija održala referendum o članstvu u NATO.

On je istakao da Crna Gora mora, naročito imajući u vidu podijeljenost društva po ovom pitanju što je daleko izraženije u našoj zemlji, da se ugleda na Sloveniju. Izvršni direktor Pokreta poručio je ambasadoru Slovenije da je referendum imperativ, bez kojeg bi bio obesmišljen čitav proces odlučivanja. Put koji bi Crnu Goru dodatno na unutrašnjem planu dezintegrisao.

Milačić je Močniku detaljano obrazložio unutrašnje probleme crnogorskog društva i države, ističući anomaličnosti naše zajednice kada su u pitanju vladavina prava, stepen ljudskih sloboda i demokratičnosti.

Milačić je istakao, kako tvrdi, ozbiljan problem sa kojim se Poreta suočava, a to je preovladavajući medijski mrak i Vladina NATO kampanja bazirana na klasičnoj propagandi bez istinskog dijaloga suprostavljenih strana, a o trošku građana Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Pokreta za neutralnost Ognjen Jovović upoznao je Močnika da sa modelom vojne neutralnosti Crne Gore koju baštini Pokret, naglašavajući kako je ona u trenutnom geopolitičkom haosu najplodonosnija za Crnu Goru.

Jovović je upoznao ambasadora sa studijom vojne neutralnosti Crne Gore, u izdanju Pokreta za neutralnost, koja će narednih dana izaći u javnosti.

Takođe, Jovović se kritički ponio prema odluci NATO saveza da u ovom trenutku pozove Crnu Goru, imajući u vidu da Crna Gora u ovom trenutku ima poluparlament i vladu nastalu na političkoj korupciji.

Član UO Pokreta za neutralnost, Stefan Đukić predstavio je plan kampanje koju će voditi Pokret u narednom periodu.

Primarni cilj kampanje je, kako je naveo, demontaža opštih mjesta koja se, servira kada je u pitanju NATO savez.

Tu, prije svega, Đukić ističe irelevantnost zaključaka koji se tiče bezbjednosnog i ekonomskog prosperiteta zemlje ukoliko postanemo član NATO prakta.

Susret sa ambasadorom Slovenije prva je u nizu posjeta stranom faktoru koju će Pokret u narednom periodu realizovati sa ciljem, prije svega, ukazivanja na neophodnost održavanja referenduma o NATO integracijama ali i informisanja o važnosti vojne neutralnosti za Crnu Goru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com