CKM: Nikolu Janovića treba odlikovati - Volim Podgoricu

CKM: Nikolu Janovića treba odlikovati

Crnogorska kulturna mreža je uputila inicijativu Predśedniku Crne Gore gospodinu Filipu Vujanoviću da Ordenom crnogorske zastave prvog reda odlikuje kapitena Vaterpolo reprezentacije Nikolu Janovića, koji je nakon evropskog prvenstva u Beogradu objavio završetak igračke karijere.

NVO “Crnogorska kulturna mreža” uputila je inicijativu crnogorskom predsjedniku Filipu Vujanoviću da odlikuje sada već bivšeg kapitena vaterpolo reprezentacije Nikolu Janovića Ordenom crnogorske zastave prvog reda.

nikola-janovic

“Kroz reprezentativnu i klupsku karijeru Nikola Janović je dao veliki doprinos promociji Crne Gore i umnogome je zaslužan za uspjehe crnogorskog sporta” – navodi se u saopštenju CKM-a.

“Sa vaterpolo reprezentacijom je osvojio  zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Malagi 2008 godine, zatim srebrnu medalju 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, kao i srebrnu medalju na nedavno završenom prvenstvu Evrope u Beogradu. Na Svjetskom prvenstvu koje je održano 2013. godine u Barseloni osvojio je srebrnu medalju. Sa crnogorskom reprezentaciom čiji je kapiten od 2008. godine osvajač je zlatne i srebrne medalje u Svjetskoj ligi” – podsjeća Crnogorska kulturna mreža,

“U bazenu je uvijek bio vođa ekipe i davao maksimum boreći se za Crnu Goru. Zahvaljujući njegovom zalaganju postigli smo velike uspjehe. Davao je primjer svima nama pa i svojim nasljednicima kako se treba boriti za nacionalni grb i kako se prema njemu treba odnositi u pobjedi i porazu.”

Janović je svoju veličinu dokazao i van bazena.

“Svoju društvenu odgovornost je pokazao učestvujući u mnogim humanitarnim akcijama za koje nije želio javni publicitet. Takođe, svoju odanost Crnoj Gori je dokazao učestvujući u kampanji za promociju NATO integracija. Nabrojani rezultati ga bez dileme preporučuju za Orden crnogorske zastave kojim bi mu predsjednik Vujanović u ime građana odao zahvalnost za postignute rezultate ostvarene pod crnogorskom zastavom.”

“Naša organizacija će takođe uputiti prijedlog Vatrepolo savezu da se ovom velikom sportisti upriliči dostojanstven oprpotaj od igranja za reprezentaciju na utakmici protiv Francuske koja će se odigrati u Nikšiću. Spremni smo da svojim iskustvom u pripremi i realizaciji oproštaja damo doprinos da organizacija bude na nivou kako i dolikuje velikom šampionu i velikom čovjeku kakav je Nikola Janović” – zaključuje se u saopštenju Crnogorske kulturne mreže.

 

 

(vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com