Dragoljubu Milovanoviću određen pritvor od 30 dana: Negira krivicu - Volim Podgoricu

Dragoljubu Milovanoviću određen pritvor od 30 dana: Negira krivicu

Direktoru budvanske firme “Gugi komerc” Dragoljub Milovanović negirao je juče pred Specijalnim državnim tužiocem Sašom Čađenovićem da je oštetio budžet Opštine Budva za 4.850.000 eura koliko mu se stavlja na teret u slučajevima Bulevar i Krapina.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu, Milovanović je priveden kod sudije za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslava Bašovića koji mu je odredio pritvor do 30 dana. To je Dnevnim novinama potvrdio i njegov advokat Ratko Pantović.

Milovanoviću je prekjuče u 18.30 istekao petomjesečni pritvor koji mu je određen u predmetu “TQ Plaza, Jaz i Prijevor” Kako Tužilaštvo nije tražilo njegovo dalje pritvaranje po tom osnovu, stekli su se uslovi da se pusti na slobodu.

Međutim, nekoliko sati ranije istog dana, specijalni državni tužilac Saša Čađenović izdao je naredbu za sprovođenje istrage u drugom budvanskom predmetu kojim su objedinjeni Bulevar, Otpadne vode, Krapina, Propertis investment i Kopirajt. Time je Milovanović još jednom dobio status okrivljenog, pa je uhapšen pri izlasku iz ZIKS-a.

Naredbom za sprovođenje istrage je, prema saznanju DN, predstavljeno je da su građevinska firma “Gugi komerc” i njen izvršni direktor Dragoljub Milovanović, izgradnjom dijela bulevara od Pošte u centru Budve, pa do sajma koji se nalazi na svega stotinak metara odatle, kao i izgradnjom ulice ka selu Krapina, pričinili opštini Budva štetu od 4.850.000 eura.

Naredbom o spovođenju istrage koju je Specijalno tužilaštvo izdalo prekjuče obuhvaćeno je četiri firme i 16 osoba među kojima visoki opštinski funkcioneri i njihovi saradnici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com