OČAJNA RADNICA POLICIJE: Ostavili me bez posla sa dvoje bolesne djece! - Volim Podgoricu

OČAJNA RADNICA POLICIJE: Ostavili me bez posla sa dvoje bolesne djece!

Sanja Arsić primorana da potpiše sporazumni raskid ugovora sa MUP, nakon čega će ona, suprug i troje mališana morati da žive od 20.000 dinara.

Ljuta sam na državu i institucije jer su me ostavili na ulici! Morala sam da potpišem sporazumni raskid ugovora sa MUP jer su me stavili na listu za otkaze kao rizičnu. Zašto sam ja rizična?! Da li zato što imam troje djece, od kojih je dvoje od rođenja bolesno od spinalne mišićne distrofije, pita se Biljana Arsić iz Prokuplja, koja je u nezavidnoj situaciji posle prekida radnog odnosa u policiji, gdje je bila službenik.

Naša sagovornica ističe da je i do sada teško živela i da ne zna šta će biti s njenom porodicom.

Ne traži milostinju

– Toliko sam razočarana da mi dođe da vrištim naglas! Posao u Upravi za ishranu i smeštaj pri MUP bio nam je glavni izvor prihoda, jer suprug Gvozden radi kao privatno obezbjeđenje za 20.000 dinara. Sada treba da živimo od te plate sa tri djeteta, a za dvoje je potrebna 24-časovna njega. Imamo kredit jer smo pravili kuću, ali nikad nismo dozvolili da kasnimo s ratama. Baš zbog tog kredita i tri dinara preko prosjeka nismo u mogućnosti da primamo ni dječji dodatak – kaže očajna Biljana.

Ona objašnjava da je polovinom decembra prošle godine počela njena noćna mora.
– Iz Kuršumlije sam prebačena u Blace, a onda polovinom decembra vraćena u Kuršumliju. Jedne večeri su nam rekli da dođemo u saobraćajnu policiju u Prokuplju i tu su nam dali štampane otkaze. Pristala sam na sporazumni raskid ugovora jer nemam gdje s djecom, moram da ih čuvam – objašnjava hrabra majka, kojoj je svaki dan ispunjen mukom i patnjom i neprestanom brigom o Emiliji (15) i Luki (9).

Ucjenjuju majke

– Emilija više ne ide u školu jer joj je stanje izuzetno loše, noću ne može bez kiseonika. Tražili smo i da nam se obezbijedi kućni učitelj za nju, ali u prokupačkoj opštini su nas odbili. Ni udruženja koja ovde postoje, a koja se deklarišu kao ona koja pomažu djeci s hendikepom, ne rade ništa. Ne tražimo milostinju, ali ovaj „sporazumni raskid ugovora“ me je dotukao – priča uplakana Biljana.

Ona ističe da neće odustati.

– Ne postoji ništa što mog supruga i mene može pokolebati, ma kako nas šibali! Ova država nema nikakvog smisla ni sluha i nikoga nije briga za običnu srpsku porodicu – ogorčena je majka troje djece.

Ona dodaje da je i njena koleginica slično prošla i da je kao majka četvoro dece ucjenjivana da ide na teren u Trn, planinsko selo na administrativnoj liniji s KiM.
– Kada ne pristanemo na sporazumni raskid, ucenjuju nas nekim terenima, koji nas onemogućavaju da budemo majke. Znaju da tada svaka žena ipak bira porodicu. To je stravičan pritisak na svaku majku – kaže Biljana.

(kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com