U ponedjeljak otvaranje objekta druge faze Instituta Simo Milošević - Volim Podgoricu

U ponedjeljak otvaranje objekta druge faze Instituta Simo Milošević

Institut „Simo Milošević“ otvoriće u ponedjeljak objekat druge faze.

Direktor sektora marketinga i prodaje Instituta, Nikola Mračević, kazao je da se, shodno najavama, očekuje da će prvog vikenda februara, kada se održavaju fešta od mimoze, ribe i vina i prvi maskenbal za odrasle, posjeta biti bolja nego prethodnih godina.

„Vlada veliko interesovanje agencija iz okruženja, posebno iz Srbije i Republike Srpske kojima smo ove godine ponudili smještaj po povoljnijim cijenama. Pored njih, u skladu sa dosadašnjom praksom, u objektu će u narednom periodu medicinske usluge koristiti osiguranici crnogorskog Fonda zdravstva, kao i gosti iz okruženja“, rekao je Mračević za Radio Jadran.

Institut će od 12. do 14. februara biti domaćin plivačkog mitinga pod nazivom Montenegro mimoza kup, zbog čega se očekuje rekordna popunjenost kapaciteta. U istom periodu u Vili Galeb će biti organizovana izložba cvijeća, a za 14. februar je zakazan dječiji maskenbal.

„U Institutu će 20. februara biti organizovan maskenbal za odrasle, a sedam dana kasnije tradicionalna riblja večera, za koju vlada veliko interesovanje“, najavio je Mračević.

Otvaranje objekta prve faze Instituta planirano je za početak maja, a kao i prethodnih godina, očekuje se velika popunjenost kapaciteta, posebno u ljetnjim mjesecima.

„Kao i ranijih godina, u periodu kada su objekti bili zatvoreni, obavljeni su redovni radovi održavanja i aktivnosti na osvježavanju prostora. Tokom prošle godine u objektima Instituta ostvareno je 198 hiljada noćenja, što je na nivou 2014. godine“, saopštio je Mračević.

On je dodao da se u ovoj godini očekuje broj noćenja na nivou prošle.

Iz Instituta su kazali da će norveški program početi 25. aprila, dok će broj pacijenata ostati na prošlogodišnjem nivou od oko 750. Dolazak prvih grupa iz Holandije očekuje se, kako su naveli, 5. aprila.

Mračević je podsjetio da je prošle sedmice Institut zaključio ugovor sa Savezom udruženja penzionera i Fondom penzijsko invalidskog osiguranja (PIO), kojim će se i ove godine crnogorskim penzionerima obezbijediti rekreativni odmor pod povoljnim uslovima, uz mogućnost plaćanja na deset mjesečnih rata.

Institut »Simo Milošević«, prodat je za deset miliona EUR britansko-američkom konzorcijumu International Wellness groupi (IWG). Toj firmi je prodato 56,5 odsto akcija, a ugovor o prodaji Instituta potpisan je u novembru.

(Radio Jadran)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com