“Plavi” razbili Partizan - Volim Podgoricu

“Plavi” razbili Partizan

Košarkaši Budućnosti pobijedili su Partizan 78:65 u derbiju 22. kola ABA lige i sve su bliži prvom mjestu pred plej of regionalnog takmičenja.

tadija_part

Podgoričani su stigli do 13. uzastopnog trijumfa i revanširali su se crno-bijelima za poraz iz prvog dijela sezone iz novembra prošle godine, što je ujedno i posljednji neuspjeh crnogorskog šampiona u ABA ligi.

Ukoliko sjutra Mega Leks savlada Cedevitu, Budućnost će matematički obezbijediti prvo mjesto pred doigravanje, a u suprotnom će im trebati jedan trijumf u posljednja četiri kola.

Partizan je uspio da u prvom dijelu parira domaćem timu, koji je u nastavku slomio otpor rivala i prekinuo seriju Partizana od tri uzastopne pobjede.

Pored standardno dobrog Dragićevića, Budućnost je imala još trojicu igrača sa dvocifrenim učinkom, pa pobjeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Naročito je u posljednjoj dionici ekipa Luke Pavićevića bila dominantna, imala i 18 poena viška, ali su crno-bijeli u završnici smanjili.

Marić i Dženkins ubacili su po 14, Dragićević 13, a Suad Šehović 11 poena. Sa druge strane 17 poena Murića (četiri trojke), dok je Džons ubacio 13.

Budućnost će u sljedećem kolu gostovati u Skoplju ekipi MZT-a.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com