PODGORICA: Aleksandar Keković osuđen na pet mjeseci zatvora zbog kupovine ličnih karata - Volim Podgoricu

PODGORICA: Aleksandar Keković osuđen na pet mjeseci zatvora zbog kupovine ličnih karata

Podgorički  Viši sud potvrdio je presudu kojom su Aleksandar Keković, Azemina Arović, Martina Kovačević, Ulejma Kapisazović i Milena Martinović osuđeni  za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici pretprošle godine.

Konstatovano je da je  sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Željka Jovović pravilno osudila Kekovića na pet mjeseci zatvora, a ostale na uslovne zatvorske kazne.

Damir Harović, Anđelija Harović, Jovanka Gojković, Bojan Bulatović, braća Slobodan  i Tomo Čađenović oslobođeni su tada krivice za isto krivično djelo.

Sutkinja je rekla da je Arović detaljno opisala da joj je Keković ponudio da mu preda lične karte poznanika i rođaka, kako ne bi glasali na izborima, obećavajući joj po 80 eura za svaki dokument koji mu donese.

Dodala je i da je Kekoviću, kao otežavajuću okolnost, cijenila upornost koju je ispoljio prema Arovićevoj da mu nađe lične karte, kao i raniju osuđivanost.

Za ostale optužene, prema mišljenju sutkinje, nema dokaza da su počinili krivično djelo, jer sud jeste utvrdio da su Bulatović i Harović predali Arovićevoj lične karte, međutim, nije dokazano da su uticali na ostale da ne glasaju, što im je stavljeno na teret optužnim predlogom.

“Oni su do ličnih karata mogli doći i na drugi način, s obzirom na to da su Haroviću, Anđelija Harović i Gojković, majka i baba njegove supruge, a Čađenoviči Bulatoviću komšije”, zaključila je sutkinja.

Arovićeva, Kovačevićeva i Kapisazovićeva priznale su da su učestvovale u prodaji ličnih karata, dok su ostali negirali krivicu.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com