HERCEG NOVI: Otkriveni lopovi koji su “operisali” po gradu! - Volim Podgoricu

HERCEG NOVI: Otkriveni lopovi koji su “operisali” po gradu!

Hercegnovska policija je prethodnih dana nadležnim tužiocima podnijela krivične prijave protiv šest osoba, i to protiv pet osoba zbog sumnje da su počinili šest imovinskih delikata – pet teških krađa i jednu tešku krađu u pokušaju, i jedne osobe zbog ilegalnog posjedovanja oružja, saopšteno je iz Uprave policije.

Državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, 16. januara 2016. godine, podnijeta je krivičnu prijavu portiv I.M. (31) iz tog grada, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

“On je, kako se sumnja, nekoliko dana ranije, u noći između 13 / 14. januara, iz hale jednog stovarišta u Bijeloj ukrao alat veće vrijednosti – bušilicu, dvije bruslicie i vibracionu brusilicu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici su pronašli i vlasniku vratili ukradeni alat. Osumnjičeni I.M. je uhapšen i uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom tužiocu.

Hercegnovska policija je 22. januara ove godine, uz krivičnu prijavu priveli nadležnom tužiocu I.V. (26), M.K. (22) i F.Š. (22) iz tog grada, zbog osnova sumnje da su, na štetu jednog ugostiteljskog objekta u Zelenici, počinili krivično djelo teška krađa.

“Sumnja se da su ove tri osobe, u noći između 11 i 12. decembra 2015. godine, iz unutrašnjosti objekta ukrali muzički uređaj – pojačalo, lap top i oko 150 eura pazara”, kazali su u Upravi policije.

Policijski službenici CB Herceg Novi su, 26. januara 2016. godine, uhapsilie I.V. (26) iz tog grada, koji je, kako se sumnja, prethodne večeri, nakon obijanja vrata, iz jedne porodične kuće u Kamenarima ukrao više stvari, i to iz prostorija na prizemlju televizor i nekoliko flaša alkoholnog pića, vlasništvo D.K, i iz prostorija na spratnom dijelu kuće vanbrodski motor, tzv. pentu, vlasništvo T.P.

“Vanbrodski motor je pronađen kod treće osobe koja je, kako se sumnja, motor kupila od osumnjičenog, a potom je vraćen vlasniku”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. Državni tužilac mu je odredio zadržavanja do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, koji mu je potom odredio pritvor.

Policijski službenici ovog CB-a uhapsili su i S.Č. (27) iz Mostara, državljanina Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da je počinio tri imovinska delikta – dvije teške krađe i tešku krađu u pokušaju.

“On je, kako se sumnja, u noći između 26. i 27. januara 2016. godine, nakon obijanja vrata odnosno prozora, ušao u dvije apoteke u Herceg Novom odakle je ukrao oko 500 eura, odnosno 421 euro iz jedne i 71,25 eura iz druge apoteke. On je takođe, kako se sumnja, pokušao da obije i poslovnicu jednog privrednog društva ali je od te namjere odustao nakon oglašavanja alarma”, ističu u UP.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u ODT u Herceg Novom, koji mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu.

Službenici CB Herceg Novi su nadležnom tužiocu podnijeli i krivičnu prijavu protiv M.Đ. (48) iz Herceg Novog, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, policijski službenici su, 26. januara ove godine, prilikom kontorle M.Đ. kod njega pronašli pištolj „M-57“ cal. 7,62 mm u ilegalnom posjedu. Pištolj je upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com