Vektra Montenegro i CKB: Očekuje se dogovor za oko 30 miliona - Volim Podgoricu

Vektra Montenegro i CKB: Očekuje se dogovor za oko 30 miliona

Spor oko potraživanja Vektre Montenegro u stečaju u visini od 30 miliona eura između njenog vlasnika, Dragana Brkovića i Crnogorske komercijalne banke (CKB) mogao bi, kako je saopšteno na ročištu, biti završen dogovorom između stranaka nakon skoro tri godine.

Pobjeda piše da je su to konstatovali advokati obje strane u sporu na glavnoj raspravi kod sudije Privrednog suda Faruka Mušovića, kojem je nedavno dodijeljen ovaj predmet.

Mušović je zbog potrebnog vremena za pregledanje spisa donio rješenje da se na narednom ročištu ponovo izvrši uvid u dokaze i da se, ukoliko stranke do tada ne postignu dogovor, pozove vještak ekonomske struke.

Brković kao stečajni povjerilac i osnivač kompanije Vektra Montenegro osporava potraživanje CKB-a u visini od oko 30 miliona eura.

Naredno ročište zakazano je za 17. mart.

Privredni sud je uveo stečaj u kompaniju Vektra Montenegro krajem 2012. godine na zahtjev kompanija CKB i OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB. Ukupan dug Brkovićevih kompanija tada je iznosio 100 miliona eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com