Vest Palm Bič može da bude dobar model Budvi - Volim Podgoricu

Vest Palm Bič može da bude dobar model Budvi

Gradonačelnik Vest Palm Biča na Floridi, Geraldine Muoio, primila je u ponedjeljak delegaciju Opštine Budva, koju je predvodio njen predsjednik Srđa Popović

budvaaa

Vest Palm Bič je grad koji po svojim sadržajima i konceptom razvoja može da bude dobar model Budvi, ocijenjeno ja na sastanku njihovih predstavnika.

Gradonačelnik Vest Palm Biča na Floridi, Geraldine Muoio, primila je u ponedjeljak delegaciju Opštine Budva, koju je predvodio njen predsjednik Srđa Popović.

Delegaciji Budve su se pridružili počasni konzul Crne Gore u Vest Palm Biču Danilo Ivančević i predsjednik Odbora za turizam i ugostiteljstvo u Privrednoj komori Crne Gore (PKCG), Dragan Ivančević.

Iz Opštine Budva je saopšteno da je Popović, u uvodnom izlaganju, govorio o istoriji Budve, kao najstarijoj gradskoj naseobini u Crnoj Gori i o njenoj kulturi i tradiciji.

“Popović je informisao domaćine sa rezultatima ovogodišnje turističke sezone, u kojoj je registrovano 800 hiljada gostiju, odnosno ostvareno oko pet miliona noćenja, što čini preko 50 odsto turističkog prometa u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Popović je, kako se navodi, upoznao domaćine sa mogućnostima saradnje između dva grada, dodajući da je Budva prvenstveno zainteresovana za turizam i obrazovanje, ali i za razmjenu iskustava u oblasti uređenja prostora i organizovanja gradskih službi.

“Takođe, oblast razmjene studenata je od posebnog interesa za Budvu, u kontekstu namjere gradskih vlasti za otvaranje univerziteta u Budvi”, dodaje se u saopštenju.

Razgovarano je i o predlozima o potencijalima saradnje dva grada, koja su 2012. godine uspostavila bratske odnose.

Danilo Ivančević je rekao da je njemu, kao rođenom Budvaninu, prvenstvena obaveza da bude na usluzi vlastima dva grada u njihovoj komunikaciji i saradnji.

Muoio je saopštila da je Vest Palm Bič spreman da podrži Budvu u svim oblastima od zajedničkog interesa.

 

(vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com