Milić sprema uslove da SNP uđe u Vladu - Volim Podgoricu

Milić sprema uslove da SNP uđe u Vladu

Na sjednicama Predsjedništva i Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke narodne partije razgovarano je o mogućnostima ulaska predstavnika ove partije u izvršnu vlast i postignut je izuzetno visok nivo saglasnosti te ova partija priprema i svoju ponudu svim parlamentarnim partijama, saznaju Dnevne novine u vrhu SNP.

Sasvim je izvjesno da je rukovodstvo SNP zainteresovano za ulazak u izvršnu vlast, ali da, još uvijek, traže model ulaska u Vladu. Izvor Dnevnih novina iz vrha ove partije, koji je želio da ostane anoniman, tvrdi da nije bilo disonantnih tonova na sjednicama Predsjedništva i Izvršnog odbora GO i da nije bilo nikakvog glasanja.

“Izvršni odbor ne glasa, već priprema odluke koje treba da usvoji Glavni odbor. Zato niko nije bio ni za ni protiv. Veliki broj aktivista SNP je iznosio svoje mišljenje i niko nije bio protiv ulaska u izvršnu vlast. Bilo je samo onih koji su tražili da Glavni odbor odbaci mogućnost da ova partija pozove svoje članstvo na proteste koje organizuje Demokratski front. Predsjednik SNP Srđan Milić je kazao da je potrebno da prije donošenja odluke rukovodstvo SNP ima uvid u sve predloge o ulasku opozicije u Vladu, kako bi i ova partija zauzela konačan stav”, kaže sagovornik Dnevnih novina.

Prema saznanjima DN, svi prisutni na sjednicama Predsjedništva i Izvršnog odbora bili su za to da se nastave razgovori o ulasku u Vladu.

“Konkretno, nije se izjašnjavalo o inicijativi DF o izlasku na ulice iako je ogromna većina bila protiv, ali nije ni odbačena ponuda DF o kopremijerima i koministrima u Vladi. Sve su to opcije o kojima će SNP ponovo razgovarati. Naglašeno je da je prioritet da se razgovori u Skupštini koje je počeo predsjednik Ranko Krivokapić obavezno nastave i da se u njima aktivno uče stvuje” kažu u SNP.

Dnevne novine saznaju da će nova sjednica Predsjedništva ove partije, najvjerovatnije, biti održana u četvrtak i na njoj će biti finiširana ponuda SNP ostalim opozicionim partijama za ulazak u izvršnu vlast. Ova ponuda će, prema našim izvorima, biti prezentirana liderima parlamentarnih partija već u petak na sastanku u Skupštini Crne Gore.

U SNP-u tvrde da po pitanju ulaska u vlast nema nesuglasica između predsjednika šefa poslaničkog kluba Aleksandra Damjanovića.

“Jednostavno svi smo za to da se vodi dijalog sa svim partijama i da se nađe najbolji model koji će dovesti do fer i poštenih izbora u Crnoj Gori. Naravno, dio svega toga obavezno mora biti Socijalistička narodna partija, koja je od svog osnivanja bila najveći politički neprijatelj Milu Đukanoviću”, kažu u ovoj partiji.

Izvor DN tvrdi da se u Socijalističkoj narodnoj partiji nikada otvorenije nije govorilo o mogućnosti ulaska u vlast nego što je to slučaj u posljednjih nekoliko dana.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com