Uhapšeni Podgoričani N.Ajković (24), H.Bećović (53) i J. Krstović (31), sumnja se da su krijumčarili drogu i oružje - Volim Podgoricu

Uhapšeni Podgoričani N.Ajković (24), H.Bećović (53) i J. Krstović (31), sumnja se da su krijumčarili drogu i oružje

Podgoričani Nešo Ajković(24), Hasan Bećović (53) i Janaš Krstović (31) uhapšeni su nakon jučerašnje policijske akcije “Torpedo” u okviru koje je u Podgorici oduzeto više komada oružja prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koristi više osoba iz Crne Gore osumnjičenih za krijumčarenje oružja i opojnih droga.

Kako saznaju “Vijesti”, tužilac treba da se izjasni o krivičnom djelu koje se stavlja na teret tim osobama.

“Osumnjičeni N.A. i H.B. će u zakonskom roku biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni J.K. će biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok će krivična prijava protiv njega zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija biti podnijeta ODT u Podgorici u redovnom postupku”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Ova akcija izvedena je u okviru međunarodne policijske akcije „Torpedo“, koju crnogorska policija vodi sa policijama Njemačke i Francuske, u koordinaciji i po nalogu Tužilaštva na našoj teritoriji, a koja je uslijedla nakon hapšenja Vlatka Vučelića iz Podgorice u Njemačkoj početkom novembra prošle godine.

Vučelić (51)  uhapšen je 5. novembra u Njemačkoj u automobilu punom oružja i eksploziva. U specijalno napravljenom prostoru bijelog “golfa”  nađeno je  osam  kalašnjikova, dvije ručne bombe i  200 grama TNT eksploziva, a ispod motora i pištolj.

Minhenski tužilac koji se bavi terorizmom preuzeo je slučaj Podgoričanina, koji se i dalje  nalazi u pritvoru u Njemačkoj.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com