Direktor Doma zdravlja: Pavličić bio pijan, za novi skandal daću mu otkaz! - Volim Podgoricu

Direktor Doma zdravlja: Pavličić bio pijan, za novi skandal daću mu otkaz!

Ljekar nikšićkog Doma zdravlja Rajko Pavličić, koji se u čekaonici te ustanove na krajnje nepristojan način obraćao jednoj starici, bio je u alkoholisanom stanju, kazao je za CdM direktor Doma zdravlja Veselin Bulatović. On je rekao da će Pavličić biti sankcionisan i da mu prijeti otkaz ukoliko mu se nešto slično ponovi. Dodaje da svi moramo da znamo da i ljekar može da se napije i doživi akutnu psihozu.

Čitalac CdM-a dostavio je amaterski snimak sa mobilnog telefona na kojem se jasno čuje kako Pavličić u više navrata ponavlja neprimjerene riječi, upućene starici, među kojima je dominirala rečenica na latinskom “Bonus penis, pax en domus”, koju bi ljekar zatim prevodio, “Dobar k…. , mir u kući”.

https://www.youtube.com/watch?v=A0UZN3Vl3Gk

Sve to dešavalo se ispred više osoba od kojih su se neke smijale, a neke u nevjerici slušale razgovor.

Direktor Doma zdravlja Veselin Bulatović žali zbog ovog incidenta posebno jer se, kako kaže, radi o uglednom ljekaru koji je u ovoj profesiji skoro 40 godina.

“To je jedna alkoholna psihoza. Čovjek ima porodičnih problema i svjestan je šta je uradio. Brat mu je ugledni ortoped, Pavličić je ugledni ljekar i dobar čovjek, ali desio mu se propust zbog kojeg mora biti kažnjen“, rekao je za naš portal Bulatović.

Zbog nepristojnog ponašanja ljekar Pavličić biće kažnjen smanjenjem plate od 30 odsto u naredna tri mjeseca. To je, kaže Bulatović, dovoljna sankcija, a u slučaju da mu se desi sličan propust dobiće otkaz.

“Nijesam imao potrebe da gledam snimak, dovoljno je bilo da čujem šta su mi ispričali. On je maksimalno pogriješio, sve je otišlo je predaleko. Ja sam ga odmah zvao poslije incidenta, on je ćutao i pristao na bilo kakvu kaznu.

“Doktor Pavličić je iz fine porodice, i ovdje je alkohol bio jedini problem“, ističe Bulatović.

Nije prvi put da je Pavličić u pripitom stanju, ali, kako kaže direktor Doma zdravlja, ovakve scene se do sada nijesu dešavale.

“Moramo da pretpostavimo da i ljekar može da se napije i doživi akutnu psihozu. Takvih znam dosta, a svi su dobri ljudi“, dodaje Bulatović.

On kaže da pokušavaju da stupe u kontakt sa staricom koja je, kako kaže, bila kolateralna šteta ljekarovog stanja.

“Pokušavamo da pronađemo pacijentiknju i da joj se još jednom izvinimo, ako pristane i u prisustvu doktora Rajka Pavličića“, zaključio je za CdM Bulatović.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com