Lavrov: Kad Kosovo može da bude nezavisno, što ne bi i Krim? - Volim Podgoricu

Lavrov: Kad Kosovo može da bude nezavisno, što ne bi i Krim?

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su mnoge evropske zemlje priznale nezavisnost Kosova, uprkos činjenici da referendum o odvajanju od Srbije nikada nije održan i dodao da isti kriterijumi moraju da važe i za Krim.

Lavrov je naglasio u intervjuu za italijanski list “Limes” da je “osporavanje prava Krimu na priključenje Rusiji, koje je urađeno u skladu sa međunarodnim pravom, jednostavno apsurdno”.

Šef ruske diplomatije podsjetio je da su “mnoge evropske zemlje smatrale da je moguće priznati kosovsku nezavisnost, uprkos činjenici da nikada nije raspisan referendum o odvajanju od Srbije”.

“Državni udar u Ukrajini rezultirao je krahom državnosti i doveo je ultranacionaliste na vlast. Očigledno je da su rezultati volje građana na Krimu bili rezultat događaja u Kijevu”, rekao je ruski šef diplomatije.

Lavrov je za italijanski list izjavio da “Moskva neće oprostiti Turskoj pomaganje i podržavanje terorista, ali da Rusija ostaje prijateljski nastrojena prema turskom narodu”.

“Moskva ne stavlja u isti koš predstavnike trenutne vladajuće strukture u Turskoj, koja je direktno odgovorna za smrt našeg pilota u Siriji, sa pouzdanim prijatejima koje imamo u turskom narodu”, rekao je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com