PODGORICA: Na Čepurcima još 320 grobnica - Volim Podgoricu

PODGORICA: Na Čepurcima još 320 grobnica

Peta faza proširenja groblja Cepurci, koja obuhvata prostor od oko 3.000 kvadratnih metara prema Zabjelu, nastavljena je ove godine.

Najpovoljniji ponuđači za izgradnju 320 tipiziranih grobnica bili su konzorcijum ,,Ing invest” iz Danilovgrada i ,,Plan plus” iz Podgorice, sa cijenom od oko 230.500 eura.

Interesovanje građana za kupovinu grobnog mjesta veoma je veliko, pa bi sve raspoložive grobnice mogle veoma brzo da se prodaju.

Kako su zalihe ograničene i potrebno je obezbijediti obavljanje djelatnosti u kontinuitetu, prodajemo samo kada je to neophodno kaže za Pobjedu izvršni direktor „Pogrebnih usluga” Slobodan Stanović.

U toku je izrada izmjena i dopuna DUP-a „Čepurci dio“ i otkup zemljišta.

“Očekujemo da će sve biti završeno u drugoj polovini godine”, kaže Stanović.

Video-nadzor je postavljen je prostoru kod kapele i u prodavnici pogrebne opreme. Time je, kako ističe Stanović, znatno smanjeno skrnavljenje spomenika i krađe koje su učestale prethodnih mjeseci.

“Smanjenju krađa na groblju doprinijela je i čuvarska služba Društva jer je prerasporedom zaposlenih povećan broj stražara koji noću obilaze groblje”, dodaje Stanović.

Na gradskom groblju „Zagorič” završena je fasada kapele, zamjenjena je stolarija i postavljene pločice na trotoaru oko kapele.

“Na kancelarijama ,,Pogrebnih usluga” zamijenjen je krov i dograđen magacinski prostor. U toku je izrada projekta nadstrešnice na groblju u ,,Zagoriču” ističe Stanović.

Nabavljena su još dva pogrebna vozila ,,reno mas“ i ,,opel vivaro“. Takođe, kaže izabran je najpovoljniji ponuđač za još dva pogrebna vozila, koja će uskoro biti korišćena.

Sahranjivanje osoba koje nemaju porodicu

Izvršni direktor „Pogrebnih usluga” Slobodan Stanović kaže kako sahrane osoba koje nemaju porodicu nijesu česte.

“U zavisnosti od toga da li je osoba imala status socijalno ugrožene ili je bila strani državljanin, a ne jave se bliži srodnici ili njihovo diplomatsko konzularno predstavništvo, sahranu obavljaju „Pogrebne usluge”, a troškove snosi Ministarstvo rada i socijalnog staranja ili glavni grad”, objasnio je Stanović.

On dodaje da preduzimaju mjere za naplatu tog duga. Iako je ranije bilo priče o krematorijumu u Podgorici, izvršni direktor „Pogrebnih usluga” kaže da se za sada ne planira njegova izgradnja. Građani, kako kaže, nijesu za to pokazali interesovanje.

3 komentara

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything similar to this just before. So nice to locate somebody with original thoughts on this subject. realy appreciation for starting this up. this website are some things that is required on the net, an individual with some originality. beneficial purpose of bringing new things towards the web!

  2. naturally like your web-site but you have to check the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I will definitely come back again.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com