TEKST KOJI JE RAZBJESNIO MNOGE: Evo zašto ste siromašni! - Volim Podgoricu

TEKST KOJI JE RAZBJESNIO MNOGE: Evo zašto ste siromašni!

Skoro se nije desilo da nečije riječi izazovu toliko bijesa i gnijeva kao što je izazvao citat kineskog multimilijadera po imenu Džak Ma.

Njegove misli po pitanju siromaštva u svijetu na svoj Fejsbuk profil okačio je Dragan Varagić, predavač, autor i jedan od pionira interneta u Srbiji. Pored odobravanja, post je izazvao veliki gnev, a mi ga prenosimo u cjelosti.

“Najgore osobe za usluživanje su siromašni ljudi. Dajte im nešto besplatno, pomisliće daje to neka zamka. Kažite im da je (ponuđeni posao) mala investicija, oni će reći da od toga ne mogu dovoljno da zarade. Kažite im da ulože više, tada kažu da nemaju para. Kažite im da probaju nešto novo, tada kažu danemaju iskustva. Kažite im da je to tradicionalan posao, tada kažu da je to teško raditi. Kažite im da je to novi poslovni model, oni će reći daje to MLM. Kažite im da vode prodavnicu, oni kažu da je to robija. Kažite im daje to nova vrsta posla, rećiće da nemaju ekspertizu iz traženih oblasti.

Svi oni imaju neke zajedničke osobine:

Vole da pitaju Gugl stvari koje ne znaju, slušaju prijatelje koji su isto tako beznadežni kao i oni. Oni razmišljaju više nego univerzitetski profesor, a čine manje od slepe osobe!

Pitajte ih šta bi oni mogli da rade. Neće biti u stanju da vam odgovore.

Moj zaključak:

Umjesto da imate zdravstvenih problema sa brzim i nepravilim radom vašeg srca, zašto ne biste djelovali brže? Zašto ne biste umjesto samo razmišljanja o tome da nešto radite, nešto da konkretno uradite povodom toga?

Siromašne osobe propadaju u životu najčešće zbog jedne zajedničke osobine: Njihov kompletan život se vrti oko čekanja (nečega)!”

1 komentar

  1. wonderful publish, very informative. I wonder why the opposite specialists of this sector do not notice this. You must proceed your writing. I am confident, you’ve a huge readers’ base already!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com