KAPITALNA INVESTICIJA: DECENIJU čekaju asfalt za svega 250 metara puta! - Volim Podgoricu

KAPITALNA INVESTICIJA: DECENIJU čekaju asfalt za svega 250 metara puta!

Bivši predsjednik MZ Crmnica Đuro Marković kaže da je istina da je Žarko Pavićević posjetio mještane zaseoka Gojnići i obećao im sanaciju puta, ali da nažalost do realizacije planiranog posla nije došlo jer nije bilo novcaMje­šta­ni se­la Br­če­li, za­se­o­ka Goj­ni­ći u Mje­snoj za­jed­nci Crm­ni­ca, ka­žu da se već de­ce­ni­ju uza­lud obra­ća­ju nad­le­žnim u Op­šti­ni Bar sa za­htje­vom da im se as­fal­ti­ra put u du­ži­ni od 250 me­ta­ra. Mje­šta­ni tvr­de da je put pot­pu­no ras­ko­pan, to­li­ko da nji­me auto­mo­bi­lom vi­še ne mo­gu pro­ći.


Pri­je ne­ko­li­ko go­di­na, is­ti­ču mje­šta­ni, biv­ši gra­do­na­čel­nik Žar­ko Pa­vi­će­vić iz­la­zio je na li­ce mje­sta i obe­ćao da će put bi­ti as­fal­ti­ran.


-Bio je do­go­vor da mi mje­šta­ni oko­si­mo put i po­dig­ne­mo pot­por­ne zi­do­ve, ka­ko bi me­ha­ni­za­ci­ja ne­sme­ta­no mo­gla da oba­vi po­sao. Mi smo od­ra­di­li sve ka­ko je do­go­vo­re­no, ali se me­ha­ni­za­ci­ja u ovaj za­se­ok do da­nas ni­je po­ja­vi­la. U vi­še na­vra­ta do­pi­si­ma smo se obra­ća­li Op­šti­ni i ru­ko­vod­stvu Mje­sne zjed­ni­ce Crm­ni­ca ali ni­ka­kav od­go­vor ni­je­smo do­bi­ja­li. Put je da­nas u još go­rem sta­nju ne­go što je bio pri­je de­se­tak go­di­na- na­vo­de mje­šta­ni Br­če­la.


Biv­ši pred­sjed­nik MZ Crm­ni­ca Đu­ro Mar­ko­vić ka­že da je isti­na da je Žar­ko Pa­vi­će­vić po­sje­tio mje­šta­ne za­se­o­ka Goj­ni­ći i obe­ćao im sa­na­ci­ju pu­ta, ali da na­ža­lost do re­li­za­ci­je pla­ni­ra­nog po­sla ni­je do­šlo jer ni­je bi­lo nov­ca.


– Tač­no je da smo bi­li sa mje­šta­ni­ma, i raz­go­va­ra­li o sa­na­ci­ji 200 do 300 me­ta­ra pu­ta. Ra­di se o ma­ka­da­mu, zbog če­ga smo mi ra­ni­je vi­še pu­ta po­ma­ga­li na na­čin što smo obez­bje­đi­va­li gra­đe­vin­ski ma­te­ri­jal, ali je to bi­lo ne­do­volj­no jer su ošte­će­nja ve­li­ka. Ipak, ko­li­ko- to­li­ko smo ra­di­li na sa­na­ci­ji pu­ta i on­da­šnji od­bor MZ uvr­stio ga je u pri­o­ri­te­te, kao i put pre­ma ku­ća­ma Jo­va­no­vi­ća. Ta­ko­đe je tač­no da su mje­šta­ni oči­sti­li i oko­si­li tra­su pu­ta ka­ko je to bi­lo i do­go­vo­re­no, ali je na­ža­lost na to­me sve i za­vr­še­no. Raz­log su sred­stva, jer nov­ca ni­je bi­lo. Ni­su u bo­ljem sta­nju ni ne­ki dru­gi pu­te­vi na pod­ruč­ju MZ Crm­ni­ca, po­treb­na im je sa­na­ci­ja – ka­že Mar­ko­vić.


I sa­da­šnji pred­sjed­nik MZ Crm­ni­ca Đu­ro Pe­jo­vić ka­že da je upo­znat sa pro­ble­mi­ma mje­šta­na Br­če­li i za­se­o­ka Goj­ni­ći.


– Če­ka­mo da se re­a­li­zu­je ten­der ko­ji je ras­pi­sa­la Op­šti­na Bar, a na­ši pri­o­ri­te­ti se zna­ju. Me­đu nji­ma je sva­ka­ko i put u za­se­o­ku Goj­ni­ći, ali i mno­gi dru­gi se­o­ski pu­te­vi ko­ji su u lo­šem sta­nju. Ipak, glav­ni pri­o­ri­tet je put Vir­pa­zar-Bo­lje­vi­ći-Li­mlja­ni, ko­ji je u di­je­lu ku­ća Ko­so­vi­ća u pre­ki­du, a zna se da je to je­di­na put­na al­ter­na­ti­va pre­ma Ba­ru. I mno­gi dru­gi pu­te­vi na pod­ruč­ju ove MZ su u lo­šem sta­nju. Ko­mu­nal­no pred­u­ze­će odr­ža­va pu­te­ve na pdo­ruč­ju na­še MZ ko­li­ko je to u nji­ho­voj mo­guć­no­sti, ali vo­de­ne bu­ji­ce nam uvi­jek na­pra­ve ve­li­ke pro­ble­me- ka­že Pe­jo­vić i na­gla­ša­va da mo­ra­ju če­ka­ti da se opre­di­je­le sred­stva za sa­na­ci­ju put­ne in­fra­struk­tu­re i on­da kre­nu­ti u po­sao pre­ma pri­o­ri­te­ti­ma.


Di­rek­tor op­štin­ske Agen­ci­je za in­ve­sti­ci­je Omer Vu­kić ob­ja­šnja­va da je upra­vo pro­blem na put­noj in­fra­struk­tu­ri naj­i­zra­že­ni­ji na pod­ruč­ju op­šti­ne.


– O to­me se di­sku­to­va­lo i na ne­dav­no za­vr­še­nim jav­nim ras­pra­va­ma oko usva­ja­nja bu­dže­ta Op­šti­ne Bar za ovu go­di­nu. Ina­če, mi smo u jed­noj vr­lo te­škoj go­di­ni, ka­kva je bi­la 2015., ras­pi­sa­li ten­der za asfal­ti­ra­nje i sa­na­ci­ju pu­te­va. Me­đu­tim, zbog jed­ne ne­is­prav­ne po­nu­de i zbog ne­pri­mje­re­nog če­ka­nja rje­ša­va­nja tog pro­ble­ma na Ko­mi­si­ji za jav­ne na­bav­ke ni­smo za­vr­ši­li ten­der. Je­dan od pri­o­ri­te­ta u ovoj go­di­ni bi­će ras­pi­si­va­nje tog ten­de­ra, a iz­nos opre­di­je­ljen na­šim bu­dže­tom je 475.000 eura, što će bi­ti obez­bi­je­đe­no za svih 12 mje­snih za­jed­ni­ca. Ra­do­vi će se oba­vlja­ti u skla­du sa pri­o­ri­te­ti­ma MZ, jer je pu­no pro­ble­ma, ne sa­mo u Crm­ni­ci, već i u Mr­ko­je­vi­ći­ma, Ostro­su, Su­to­mo­ru, Kra­ji­ni, na put­noj in­fra­struk­tu­ri. Na­da­mo se da će­mo po okon­ča­nju ovog ten­de­ra ri­je­ši­ti je­dan dio tih pro­ble­ma – ka­že Vu­kić, na­gla­ša­va­ju­ći da sve ipak za­vi­si od od­bo­ra mje­snih za­jed­ni­ca i ono­ga šta će oni pred­lo­ži­ti kao pri­o­ri­te­te.

Kli­zi­šte u Li­mlja­ni­ma ve­li­ki pro­blem

– U Crm­ni­ci je ve­li­ki pro­blem kli­zi­šte u Li­mlja­ni­ma, a što se ti­če nas iz Op­šti­ne Bar ne­će­mo uti­ca­ti na pred­lo­ge jer upra­vo mje­šta­ni MZ i nji­ho­vi pred­stav­ni­ci naj­bo­lje zna­ju pro­ble­me, i oče­ku­je­mo pri­o­ri­te­te na ko­je će­mo mi opet re­a­go­va­ti u skla­du sa na­šim mo­guć­no­sti­ma – po­ru­ču­je Vu­kić.

(dan.co.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com