Katnićev favorit nije Stojanovićev predlog - Volim Podgoricu

Katnićev favorit nije Stojanovićev predlog

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović je, do sada, Glavnom specijalnom tužiocu na saglasnost uputio četiri predloga za postavljenje rukovodioca Specijalnog policijskog odjeljenja koje Glavni specijalni tužilac nije prihvatio, odnosno na koje nije dao saglasnost, saopštili su iz Uprave policije. Podsjetili su, takođe, da Zakon o specijalnom državnom tužilaštvu ne propisuje mogućnost da glavni specijalni tužilac daje saglasnost za postavljanje kandidata kojeg direktor UP nije predložio.

Imenovanje šefa Specijalnog policijskog tima imalo je i do sada “oznaku” hitnosti, a aktuelizovano je “Planom za prevazilaženje političke krize” koji je Pozitivna Crna Gora ponudila Vladi na prihvatanje kao uslov podrške u parlamentu. Pozitivna je na 15 dana oročila imenovanje šefa policijskog tima. Podsjetimo, Katnić i Stojanović se nijesu saglasili da to mjesto treba da pripadne Draganu Radonjiću, što je Katnićev predlog.

Iz Uprave policije su pojasnili da se, prilikom predlaganja četiri kandidata, direktor UP Slavko Stojanović rukovodio “dokazanim rezultatima rada koje su ovi policijski službenici do sada ostvarili, a u pitanju su profesionalci sa iskustvom, vještinama i stručnim znanjima posebno iz oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije”.

Upravo su, kažu iz UP, radni rezultati predloženih kandidata, između ostalog, u prethodnom periodu doveli i do realizovanja jednog broja aktuelnih i značajnih predmeta iz oblasti Specijalnog tužilaštva o kojima su mediji detaljno izvještavali.

“Shodno čl. 26 Zakona o specijalnom državnom tužilaštvu, rukovodioca ovog Policijskog odjeljenja postavlja direktor Uprave policije, uz saglasnost Glavnog specijalnog tužioca”, podsjećaju iz Uprave policije. Dakle, kažu, direktor UP je ispoštovao proceduru koju propisuje ovaj Zakon i Glavnom specijalnom tužiocu uputio četiri predloga na saglasnost.

“U vezi sa konkretnim imenom koje se spominjalo kao predlog Glavnog specijalnog tužioca kao kandidata za rukovodioca ovog tima, navedeni član Zakona ne propisuje mogućnost davanja saglasnosti Glavnog specijalnog tužioca za postavljenje kandidata kojeg direktor nije predložio, budući da se pomenuti kandidat nije našao među četiri direktorova predloga”, zaključuju iz Uprave policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com