Lideri partija danas ponovo pregovaraju u Skupštini - Volim Podgoricu

Lideri partija danas ponovo pregovaraju u Skupštini

Lideri crnogorskih partija danas nastavljaju parlamentarni dijalog za pripremu fer i slobodnih izbora.

Na stolu će biti planovi i programi partija za prevazilaženje aktuelne političke situacije i ideje o formiranju ili rekonstrukciji nove Vlade koja bi garantovala organizovanje fer i slobodnih izbora.

Nakon posljednjeg sastanka, premijer Milo Đukanović je rekao da ponuda DPS-a opoziciji nije konačna i da se može dorađivati.

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović najavio je juče da će uputiti premijeru mapu puta njihovog Plana za prevazilaženje političke krize, kao i vremenski okvir za njegovu realizacije.

Svoj plan za formiranje vlade izbornog povjerenja i prelaznog karaktera dodatno će obrazložiti Demos, Građanski pokret URA i Socijaldemokratska pratija SDP.

Inače, lideri tih partija su na jučerašnjem sastanku sa predsjednikom SNP-adogovorili nastavak koordinacije i saradnje u cilju pripreme uslova za fer i slobodne izbore.

Sa druge strane, SNP je predložila je formiranje nove vlade sa samo jednim potpredsjednikom, i to iz redova partija koje nijesu dale povjerenje kabinetu Mila Đukanovića.

U SNP-u smatraju da nova vlada treba da ima samo jednog potpredsjednika koji će biti izabran na predlog političkih subjekata koji nijesu glasali za povjerenje Vladi.

Kako pišu današnji mediji, SNP traži istovremeno održavanje prvih narednih parlamentarnih izbora i državnog referenduma o NATO-u.

Lider Demokrata Aleksa Bečić napustio je posljednji sastanak i poručio da su iz dijaloga izašli jer je njegova tema rekonstrukcija 40. Vlade, a oni žele novu 41. Vladu.

Demokratski front DF odbija da učestvuje u ovom dijalogu, a ranije su u tom političkom savezu poručili da su otvoreni za saradnju sa opozicijom oko suštinskog pitanja-formiranja prelazne vlade i bojkota izbora.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com