PANIKA ZBOG PEDOFILA: Upozorenje roditeljima na sumnjive osobe oko škole! - Volim Podgoricu

PANIKA ZBOG PEDOFILA: Upozorenje roditeljima na sumnjive osobe oko škole!

Na ulazu u Osnovnu školu “Ivan Goran Kovačić” u Lazarevu istaknuto je pisano upozorenje roditeljima da djeci skrenu pažnju da ne razgovaraju sa nepoznatim ljudima oko škole.

Škola u isto vrijeme savjetuje roditelje da dovode djecu ili da mališani idu u grupama do ove obrazovne ustanove.

“Oko škola u gradu se pojavljuju nepoznata lica koja se obraćaju djeci. Upozorite djecu da ne razgovaraju i ne ostvaruju kontakt s njima, a naročito da ne pristaju da pođu s njima”, rekao je jedan roditelj.

Milenko Savičić, direktor škole, u petak je pojasnio da su takvo upozorenje stavili radi prevencije.

“Nakon događaja kada je nepoznati muškarac napao učenicu petog razreda Osnovne škole ‘Jovan Cvijić’ odlučili smo da upozorimo roditelje da svakakvi ljudi hodaju gradom, a u našu školu ipak idu maloljetna djeca, te ovaj potez s upozorenjem je samo zbog toga”, rekao je Savičić.

On je istakao da od početka drugog polugodišta imaju i policajca koji dežura, te da do sada nisu imali problema i da nisu primijetili nepoznate ljude u njihovom školskom dvorištu, ali su upozorenje stavili preventivno.

I druge škole traže način da na još viši nivo dignu bezbjednost učenika, pa neke razmatraju plaćanje privatnih čuvara, te video-nadzore.

(ATV)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com