PIVOPIJE MUŠTULUK! Uskoro prva evropska fontana iz koje teče pivo, i to u komšiluku - Volim Podgoricu

PIVOPIJE MUŠTULUK! Uskoro prva evropska fontana iz koje teče pivo, i to u komšiluku

Pivopije, pravac – Slovenija! I to gradić Žalec, jer će ovo mjesto  uskoro dobiti fontanu iz koje će umjesto vode teći pivo!

Ovaj projekat posvađao je gradske čelnike jer je opozicija bila protiv tvrdeći da se novac može pametnije upotrijebiti. Za projekt je do sada obezbeđeno 170.000 eura, od ukupno potrebnih 350.000.

Najveći borac da se izgradi prva evropska fontana piva je načelnik opštine Janko Kos iz stranke Socijalnih demokrata , a podržala ga je i nacionalna turistička organizacija koja smatra da se radi o odličnoj ideji da se u grad privuku turisti i promoviše slovenačko pivo. Uz to, fontanu s pivom podržava i većina stanovnika.

Protiv gradnje je bila konzervativna opozicija, koja smatra da se radi o razbacivanju novcem u opštini sa oko 20.000 stanovnika i gdje su plate za deset odsto manje od državnog proseka.

Plan Žaleca je da fontana piva u gradskom parku privuče grupe turista koji bi za šest eura kupovali pravo da tri puta natoče po tri decilitara različitih vrsta slovenačkog piva s hmeljom iz toga kraja. Pivo bi se pilo iz posebne krigle s kodom, koju je dizajnirao poznati umjetnik Oskar Kogoj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com