PRIČA KOJA JE POTRESLA REGION: Evo zbog čega roditelji nisu obišli dječaka u bolnici 13 mjeseci - Volim Podgoricu

PRIČA KOJA JE POTRESLA REGION: Evo zbog čega roditelji nisu obišli dječaka u bolnici 13 mjeseci

Porodica dječaka M. K. (4), koji je duže od godinu dana na liječenju, živi na rubu siromaštva u selu Horgoš, ali o bolesnom dječaku nijednog trenutka nije prestala da brine.

Naime, prije nekoliko dana Srbiju je uzdrmala vijest o dječaku koji već 13 mjeseci leži u novosadskoj Dječjoj bolnici, a njegovi roditelji se nisu pojavili od kada je dovezen na liječenje, niti ga iko posjećuje.

TUGA: Roditelji ostavili dijete na liječenje i 13 mjeseci ga niko nije posjetio

I KAMEN BI PROPLAKAO: Dječak ostavljen u bolnici sve muškarce zove tata

Međutim, porodica dječaka M. K. (4), kako prenose “Večernje novosti”, živi na rubu siromaštva u selu Horgoš, ali o bolesnom sinu nije prestala da brine.

“To što ga nisu posjećivali, ne znači da su ga zaboravili. Novi Sad nije blizu, a za nekoga ko nadniči da bi prehranio četvoro djece, tih nekoliko hiljada dinara je kao milion”, kaže Izolda Pap, mještanka Horgoša.

I ostali kažu da porodica živi skromno, da su došli sa salaša između Horgoša i Malih Pijaca i da zbog potrage za jeftinijim smještajem, često mijenjaju adresu, a da sada borave u stanu u samom centru.

Njihove riječi potvrđuje i Timea Barat Kljajić, direktorka Centra za socijalni rad u Kanjiži, dodajući da su uslovi u kojima žive skromni, ali da vode računa o higijeni i ispunjavaju potrebe porodice, pišu “Večernje novosti”.

“Od nastanka zdravstvenih problema djeteta, porodica je učinila sve kako bi mu obezbijedila neophodne ulove za rast i razvoj u skladu sa njegovim stanjem”, navodi direktorka.

Za vrijeme liječenja bolnica je kontaktirala više puta Centar za socijalni rad. Kada je dijete pušteno iz bolnice, očuh djeteta je iznajmio automobil da bi porodica preuzela brigu o M. K. Dječak je nešto više od tri mjeseca neprekidno u bolnici, deda i očuh su ga povremeno posjećivali.

Roditelji su se redovno interesovali telefonom i nisu koristili pravo da borave uz dijete dok je u bolnici, zbog potpune jezičke barijere kod majke, i zbog najmlađeg djeteta, rođenog 2014. godine.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com