RUSKA TEHNIKA: Naučite kako 7 snažnih riječi otklanjaju probleme i bolesti! - Volim Podgoricu

RUSKA TEHNIKA: Naučite kako 7 snažnih riječi otklanjaju probleme i bolesti!

Misli predstavljaju određenu vrstu informacija koje mogu da budu uzrok mnogih negativnih stanja, bolesti, neprilika ili negativnih zbivanja bilo koje vrste. Kada su informacije kojima raspolažemo i koje šaljemo sebi i drugima pozitivne, sve je u balansu i naše zdravstveno stanje je optimalno. Ali ako su informacije negativne, one mogu da prouzrokuju niz neprijatnih stanja i događaja.

Problematici otkrivanja negativnih informacija, dijagnostifikovanju zdravstvenih i drugih posljedica, kao i vraćanju na prvobitno – zdravo stanje, ruski naučnik Genadij Jakovljević Temnjikov, doktor medicinskih i socijalnih nauka, psihoterapeut, profesor i akademik posvetio je više od trideset godina rada.

Tehniku koju podučava na osnovnom seminaru dr Temnjikov je nazvao sedam magičnih riječi. U pitanju su zapravo šifre ili kodovi koji imaju moć da u našem sistemu pokrenu određene procese i akcije. Precizno definisane informacije u vidu šifri mogu blagotvorno da djeluju na naše ijtelo i emotivna stanja.

Iako se tehnika zove sedam magičnih reči, ne radi se ni o kakvoj magiji, već o riječima koje će biti samo naše, koje ćemo sami izmisliti i vezati za određena stanja, i čijom ćemo primjenom, po metodi uslovnog refleksa, aktivirati određena pozitivna stanja u svom biću. Ovom tehnikom može svako da ovlada, prenosimo vam i kako:

Najpre treba da se izolujemo i desetak minuta provedemo u potpunoj tišini i miru. Nakon što smo se na taj način fokusirali na sebe, potrebno je da na papiru napišemo sedam ličnih šifri vezanih za sedam stanja koja utiču na programe što ih nosimo u sebi.

Kodovi, odnosno reči koje ćemo smisliti, treba da budu samo naši, potpuno novi i izmišljeni u trenutku kada pristupimo vežbi, i njih nikada nikome ne treba da otkrivamo. Te reči treba da se sastoje od tri do četiri slova i ne treba ništa da znače, ali ćemo mi dati određeno značenje.

Sopstvene asocijacije vraćaju organizam u prvobitno stanje

Prvo stanje za koje treba da osmislimo ličnu šifru jeste LJUBAV. Potrebno je da se prisetimo situacije u kojoj smo osetili neizmernu ljubav, kada smo, na primer, bili zaljubljeni ili preplavljeni ljubavlju prema nekoj osobi.

cigara
Foto: pixabay.com

Dok u sebi evociramo tu emociju, na papiru napišemo šifru sastavljenu od tri-četiri slova, koja će od tog trenutka pa nadalje za nas predstavljati asocijaciju za ljubav. Potom, dok smo još u toj emociji, reč koju smo upravo smislili memorišemo i vežemo za to stanje – zakodiramo je.

Ubuduće kad god u sebi izgovorimo tu šifru, u nama će se automatski pobuditi stanje ljubavi koja ima snagu da naše ćelije vrati u prvobitno, zdravo stanje.

Drugo stanje za koje imamo zadatak da osmislimo svoju reč jeste MRŽNJA. Treba da se prisetimo osobe ili situacije u kojoj smo osetili najjaču mržnju, da evociramo to osećanje i da ga zakodiramo po istom principu po kom smo to učinili za reč ljubav. (Ova čarobna reč je naročito delotvorna kada su u pitanju virusi i bakterije, koje ne možemo da uništimo ljubavlju, ali na njih možemo da delujemo mržnjom.

To su ionako strani organizmi koji nas napadaju i od kojih, kao i u stvarnom životu, možemo da se odbranimo jedino nečim što će ih uništiti. Umesto da, na primer, uzmemo antibiotik, upotrebićemo sopstvenu negativnu emociju).

Treća reč je OBNOVA, odnosno REMONT. Prisetimo se situacije u kojoj smo nešto popravljali, obnavljali, renovirali, rekonstruisali, bitno je da smo to radili sami i da se u nama tom prilikom stvorio osećaj zadovoljstva onim što smo kreirali ili čemu smo promenili namenu. Zakodiramo svoju reč i za to stanje.

Četvrto stanje je AKTIVACIJA I STIMULACIJA – ponovno oživljavanje nekog uspešno obavljenog scenarija. Potrebno je da se prisetimo situacije u kojoj smo bili izuzetno aktivni i motivisani, kad nam je unutrašnja stimulacija pomogla u postizanju nekog uspeha. Na primer, zahvaljujući unutrašnjoj snazi postigli smo izuzetan uspeh u sportu ili smo spremili ispit za jako kratko vreme, uspešno obavili neki zadatak, stigli na određeno mesto i slično.

Peto stanje koje treba da zakodiramo jeste UNIVERZALNA MATRICA, a odnosi se na našu najbolju verziju sebe iz perioda kada smo imali oko 19 godina. Tada smo bili na vrhuncu snage, stvaralačke energije i entuzijazma.

lice
Foto: pixabay.com

Setimo se kako je to bilo kada smo bili lepši, vitalniji i zdraviji nego ikad, kada smo postizali vrhunske rezultate i u svim poljima briljirali ili, ako nikada nismo bili u punoj meri zadovoljni sobom, zamislimo idealnu verziju sebe u mladalačkom dobu. Kada nas obuzme zadovoljstvo sobom, tu emociju vežemo za petu magičnu reč i trajno memorišemo.

Šesta slika je slika IDEALNE ŽENE. Svako ljudsko biće u sebi sadrži i karakteristike suprotnog pola. Zato je važno da u sebi osvestimo model koji gajimo vezano za oba pola. Idealna žena za nas može da bude fantazija ili neko ko stvarno postoji, jedino je važno da ima apsolutno sve osobine koje, prema našem ličnom viđenju, predstavljaju savršenu osobu.

Kada zamislimo sve superiorne fizičke, mentalne, emocionalne i duhovne karakteristike i osobine takve osobe, mentalno se povežemo sa tim imidžom i kreiramo svoju šestu magičnu reč.

Sedma slika je lik IDEALNOG MUŠKARCA. Njega izmaštamo po istom principu kao za idealnu ženu i vežemo za poslednju – sedmu magičnu reč.

Kako da izdate naredbu prema kojoj će se vaše ćelije ponašati

Kada naših sedam ličnih reči spojimo sa navedenim stanjima, imamo mogućnost da prekinemo bilo koju neprijatnost, bol, krvarenje, strah, bes i da to promenimo.

Šifre koje smo smislili predstavljaju svojevrsni program (pravilne informacije i komande) koji, kada se aktivira, vraća organizam u optimalno stanje.

To funkcioniše po principu uslovljenosti, svaki put kada u sebi izgovorimo zamemorisanu reč, ona će predstavljati naredbu prema kojoj će se naše ćelije ponašati.

S obzirom na to da sve šifre koje smislimo utiču na naše blagostanje, i ćelije će početi da se ponašaju u skladu sa tim. Doktor Temnjikov nam je kroz nekoliko primera objasnio kako se ova tehnika primenje u praksi.

„U slučaju potrebe program pokrećemo tako što u sebi izgovorimo reč start. Time dajemo signal svom mozgu da reaguje i da se otvori za dalje akcije. Zatim usmerimo pažnju na emotivnu nelagodu koju osećamo, izgovorimo u sebi šifru za prvo stanje – ljubav, i onda ponovo vratimo pažnju na osećanje. Posle nekoliko minuta tenzija će početi da opada, anksioznost će se znatno smanjiti a naše biće biće preplavljeno stanjem ljubavi i dobrobiti.

Ako se, na primer, povredimo i pođe nam krv, upotrebićemo reč obnavljanje. Jasno je da će se naše tkivo lakše obnoviti ako aktiviramo baš ovu reč. Međutim, ukoliko krvarenje i bol ne prođu u roku od četiri minuta, prelazimo na neku drugu reč – ljubav, recimo. Naime, dešavaće se da neka šifra ne deluje optimalno u određenoj situaciji i tada možemo da aktiviramo bilo koju od sedam reči. Jedna će sigurno imati uticaj kakav želimo.

Isto tako, ako imamo stanje sa kojim ne možemo nikako da izađemo na kraj, kao što je bes, možemo da izmislimo svoju magičnu reč za to i da je aktiviramo svaki put kada osetimo nalet besa koji preti da nas izbaci iz balansa.“

Ova metoda je naročito korisna ako je primenjujemo na sebi, ali je isto tako delotvorna ako radimo sa najbližima. Ako nam dete padne i zadobije ranu, istu tehniku koju bismo primenili za sebe primenimo i na njega kako bismo zaustavili krvarenje.

Pritom je važno da ne paničimo, već da se u punoj meri fokusiramo da detetu, ili nekom drugom, pomognemo. Panikom, kao što znamo, ne dobijamo ništa, samo dodatno komplikujemo situaciju, a prisebnošću i konkretnom akcijom možemo da promenimo sve.

Da bi ova tehnika delovala, potrebno je da je redovno praktikujemo, a sa praksom su neminovni i rezultati. Ipak, postoje i situacije kada neka zdravstvena ili psihička stanja neće moći da budu isceljena ovom tehnikom, ali će svakako biti poboljšana, i tada treba primeniti neku od zvaničnih terapija.

Zvanična medicina se ne kosi sa primenom tehnike koju smo opisali, kao ni sa brojnim naprednijim tehnikama koje podučava dr Temnjikov. Tako je, na primer, ponekad potrebno da se zloćudni tumor odstrani hirurškim putem, a korišćenjem sedam magičnih reči mi možemo da utičemo na to da se zloćudne ćelije ne razmnožavaju i da generalno organizam bude zdrav.

(Marija Perić Mitić  /lovesensa.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com