PODGORICA: Lijepo vrijeme iskoristili da od otpada “oslobode” dio brda Gorica - Volim Podgoricu

PODGORICA: Lijepo vrijeme iskoristili da od otpada “oslobode” dio brda Gorica

Članovi “Udruženja ljubitelja Gorice i prirode” iskoristili su sunčanu februarsku subotu za jubilarnu 80. akciju čišćenja park-šume Gorica.

Kako je saopšteno iz Udruženja uklonjene su velike količine biljnog i plastičnog otpada.

“Usjek između dva masiva koji sačinjavaju brdo Gorica podsjeća na neku mikro prašumu. Prepuno ogromnih pajasena, odavno obaljenih stabala i sa mnogo drača. Teren je težak za hodanje, škrape i raspukle stijene. Djelovali smo nekih 50 metara od mosta, na padini tik uz asfaltnu stazu, po dubini nekih 100 metara. Radnici JP “Zelenilo” su djelovali na padini prema Zagoriču i na vršnom platou (šeganje starih stabala i uništavanje borovog litijaša) tako da je danas bilo radno na Gorici”, navodi se u saopštenju “Udruženja ljubitelja Gorice i prirode“.

Naredna akcija planirana je za subotu, 13. februar, kada se očekuje da u akciji učestvuju i članova Ragbi kluba “Podgorica”.

(vijesti.me)

1 komentar

  1. Thank you for any other great article. Where else may anybody get that type of info in such a perfect manner of writing? I’ve a presentation next week, and I am at the search for such information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com