Brzo i jednostavno uklonite ožiljke, akne i strije sa vaše kože na sasvim prirodan način - Volim Podgoricu

Brzo i jednostavno uklonite ožiljke, akne i strije sa vaše kože na sasvim prirodan način

Razne ogrebotine, akne ili operacije ostave nam razne ožiljke i nepravilnosti na tijelu i licu koje nas prate cijeli život. Donosimo vam 5 prirodnih sastojaka koji će vam pomoći da smanjite vidljivost svojih ožiljkaka, strija ili akni, pa ih se čak i u potpunosti riješite.

Aloe Vera – Izuzetno ljekovita biljka, koja prodire u najdublje slojeve naše kože, ubrzava zacijeljivanje rana i opekotina, te stimuliše stvaranje novih ćelija tkiva. Aloe Vera će također pomoći da umiri i hidratizira našu kožu.

– Otkinite listić aloe vere, iscijedite njen sok i namažite ožiljka koji imate. Sokom od aloe vere možete namazati cijelo lice ili ispucale dijelove kože te ostaviti tako da se osuši bez ispiranja.

Sok od mrkve – Mrkva je puna vitamina A, koji kodstiče brzo zarastanje rana i ožiljaka, osim vitamina A, posjeduje i dosta vitamina C, koji njeguje i hrani kožu, a karoten koji se nalazi u mrkvi, čini kožu zdravom i daje joj svježinu.

– Svaki dan nanesite ulje tamo gdje vam je koža napucala, suha ili oštećena i ostavite da koža upije.

Ulje od lješnjaka – Ublažava strije i crvenilo kože, hidratizira, obnavlja i hrani kožu, te ublažava pucanje kapilara. Brzo zateže kožu, tako održava njenu elastičnost i čvrtinu.

Ulje od koskosa – Djeluje kao vrlo snažan antioksidans, ima antibakterisjsko djelovanje, djeluje protiv strija, umiruje i obnavlja nadraženu kožu, te štiti od slobodnih radikala.

– Svaki dan nanesite ulje tamo gdje vam je koža napucala, suha ili ptećena i ostavite da upije.

Ulje Vitamina E – Djeluje kao antioksidans, štiti kožu od svih oštećenja i starenja kože, djeluje protiv slobodnih radikala, Jako djelotvorna kao protuupalno sredstvo, kao i kada treba brzo reagovati u slučaju opekotina. Djelotvorna je i kod ožiljkaka i strija.

– Nanesite naoštećeno mjesto ulje i pustite da koža upije. Ulje osim u tečnom stanju možete uzeti i u kapsulama, kao Vitamin E.

(dnevnomagazin.com / zadovoljna.hr / receptinabrzinu.blogspot.com)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com