LJEKARI U ČUDU: Ne znamo kako je Mirjana uspjela to da da uradi - Volim Podgoricu

LJEKARI U ČUDU: Ne znamo kako je Mirjana uspjela to da da uradi

Medicinska sestra iz Berana Mirjana Celić Bakić posle sudara sanitetskog vozila napravila podvig. Zadobila potres mozga i povrede vratnih pršljenova, ali je uspjela da bebu iz inkubatora odnese na sigurno. Medicinska sestre iz Berana Mirjana Celić Bakić junak je drame koja se zbila u Podgorici, a o kojoj će se još pričati.

Mirjana se nalazila u sanitetskom automobilu, kojim je iz Berana u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, zbog zdravstvenih problema, upućena tek rođena beba. Posle sudara sanitetskog i još jednog vozila, uspjela je da izađe iz oštećenog vozila i započne bitku za spas bebe koja se nalazila u inkubatoru.

– Srećom, beba i vozač su bili nepovrijeđeni. Umotala sam bebu u ćebe i obezbedila napajanje kiseonikom i izašla iz automobila. Uprkos nesreći, srećna okolnost je bila što se sve desilo na kružnom toku nadomak Kliničkog centra. Razmišljala sam samo o tome da dijete treba spasti. Naišao je jedan taksista i za dva minuta smo bili u Centru za neonatologiju. Beba je bila zbrinuta, a ja sam tada pala u nesvijest, posle mučnine i bolova koje sam osetila, kada sam vidjela da je dijete na sigurnom.

Ovako priča Mirjana o svom podvigu, iz kreveta Odeljenja neurologije Opšte bolnice u Beranama, gdje se obrela, posle dijagnistike koja joj je urađena u Kliničkom centru u Podgorici i gde je konstatovan težak potres mozga i povrede vratnih pršljenova.

– Nevjerovatno je kako je u takvom stanju napravila ovakav podvig – objašnjava neurolog iz Opšte bolnice u Beranama dr Merdin Markišić, koji se stara o svojoj koleginici koju je, na njeno insistiranje, iz Podgorce u beransku bolnicu na dalje lečenje dovezao suprug Marko, takođe zdravstveni radnik.

Beba je zbog uočenih srčanih problema prebačena na liječenje u Beograd, gdje je potvrđena dijagnoza postavljena u Beranama. Svi veruju da će se uskoro vratiti svojoj porodici kao i njihova koleginica Mirjana, majka dvoje djece, koja kaže da je posle sudara, iako svesna da je povrijeđena, slijedila majčinski instikt, ali i sve ono što je zdravstvenim radnicima u amanet ostavio Hipokrat.

Hrabra i plemenita medicinska sestra već 11 godina radi u Opštoj bolnici u Beranama.

DIO VELIKOG KOLEKTIVA

– Ponosimo se našom Mirjanom. Ona je pravi primer zdravstvenog radnika i majke. Zdravstveni radnici u našoj bolnici, ali i u čitavom sistemu, posvećeni su 24 sata, cijele godine, onima kojima je potrebna medicinska pomoć. Mirjana je dio tog velikog kolektiva koji često ne misleći na sebe želi da pomogne ljudima – kaže direktor Opšte bolnice u Beranama dr Budo Dabetić, čiji zdravstveni radnici su se zahvaljujući podvigu hrabre medicinske sestre Mirjane Bakić Celić još jednom pročuli…

Više o Mirjaninom podvigu, čitajte ovdje:

OVA ŽENA JE HEROJ: Mirjana Bakić zgrabila bebu i trčala ka Kliničkom, ne misleći na sebe!
HRABRA MEDICINSKA SESTRA JOŠ SE OPORAVLJA: Samo sam malo umorna

(Novosti)

1 komentar

  1. There is some superb information here. If more people were aware of this, our world would be a much happier place! I can obviously see that you’ve invested a lot of effort into this post. Please keep up the good work; the planet deserves it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com